1. Onventis 2023.8

Onventis 2023.8

De nieuwe Onventis 2023.8 release bevat verschillende verbeteringen, verbeteringen en bugfixes. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Beta-Releasedatum: maandag 6 november 2023

Release datum: zaterdag 18 november 2023

Platform & Core

Met de introductie van deze Release stellen we u in staat om uw Single Sign-on configuratie via de UI te beheren. Op deze manier heb je de mogelijkheid om je huidige SAML-providerconfiguratie te bekijken en deze op elk moment zelfstandig te wijzigen.
Ga naar ons Help Center voor meer informatie over het configuratieproces.
Houd er rekening mee dat SAML-providers die zijn gemaakt vóór de Onventis Buyer 2023.7 release momenteel niet worden weergegeven in de UI. Voor een dergelijke SAML Provider configuratie starten we binnenkort een migratieproject. U hoeft nog niets te doen, we nemen contact met u op zodra alle voorbereidingen zijn getroffen. worden gemaakt aan onze kant.

Naast de nieuwe SAML SSO configuratie-interface hebben we een nieuwe functie toegevoegd om ervoor te zorgen dat je gebruikers de SSO login niet kunnen omzeilen. De configuratie maakt deel uit van de SAML setup en heet “Enforce SSO only”. U kunt dit alleen inschakelen in combinatie met een bestaande SAML-providerconfiguratie die is gemaakt na de release OB 2023.7.
Raadpleeg ons Help Center voor informatie over hoe u de functie inschakelt en hoe deze zich gedraagt: Help Center

We breiden het detailniveau van onze e-mailverzendstatussen uit om je meer informatie te geven over de afleverstatus van de e-mails die je triggert.
Vanaf deze Release toont de e-mailwachtrij de volgende statussen:

• Nieuw – De e-mail is klaar om te worden verzonden en wacht om te worden verwerkt door onze taak voor het verzenden van e-mails.
  • Verzonden – De e-mail is verwerkt en verzonden naar onze e-mailservice. Ontvangstbevestiging is nog in behandeling
  • Afgeleverd – De ontvangende server heeft de ontvangst van de e-mail bevestigd
  • Aflevering mislukt – Je e-mail kon niet worden afgeleverd. Raadpleeg het veld Statusbericht voor meer informatie
  • Mislukt – Er is iets misgegaan bij het maken van de e-mail. Daarom kan het niet worden verzonden

Supplier Management

Vanaf deze Release is het, naast het toevoegen van scores, ook mogelijk om wegingen toe te voegen en bepaalde antwoorden te definiëren als Knockout (KO) criteria voor vragenlijsten. Voor de weging gelden dezelfde vraagtypes als voor de puntentelling.

• Groep keuzerondjes (Enkelvoudig selecteren)
  • Dropdown (Enkel selecteren)
  • Selectievakjes (meerkeuzevakjes)
  • Booleaans (Ja/Nee)

Je kunt zowel scoren als wegen activeren in het tabblad “Scoren & wegen”. Weging kan alleen worden geactiveerd als scoren ook is geactiveerd.

Nadat je weging hebt ingeschakeld, is er een extra veld zichtbaar onder alle vragen van de ondersteunde vraagtypes, waarin het gewicht van deze vraag kan worden ingevoerd.

Enkele wegings”regels”:

• Weging kan worden ingesteld in procenten als een getal, waarbij de maximale waarde 100% is en de laagste waarde 0%.
  • Per vragenlijst kan een totaal gewicht van 100% verdeeld worden over alle vragen.
    • Als het totaal <> 100% is, wordt de melding onder elk wegingsveld weergegeven: Gewicht telt niet op tot 100%.
  • Decimale percentages zijn toegestaan. Dit is relevant als er meer dan 100 vragen gewogen moeten worden.

De totaalscore per beantwoorde vraag en vragenlijst wordt automatisch berekend.

Naast het toevoegen van wegingen is het ook mogelijk om specifieke vraagantwoorden als KO-criteria te definiëren. Dit doe je door de KO-criteriaschakelaar aan of uit te zetten.

Als een specifiek antwoord aan de KO-criteria voldoet, zal het resultaat zijn dat de hele vragenlijst de status Afgekeurd krijgt, ongeacht het aantal scores dat op andere vragen is behaald.

Als KO-criteria worden de volgende vraagtypes ondersteund:

• Groep keuzerondjes (Enkelvoudig selecteren)
  • Dropdown (Enkel selecteren)
  • Booleaans (Ja/Nee)

Zoals eerder vermeld, wordt de totaalscore per beantwoorde vraag en vragenlijst automatisch berekend. De gebruiker kan de beantwoorde vragenlijsten nu handmatig beoordelen.
De Auto Assessment functionaliteit komt beschikbaar in de volgende grote Release.

Procure-to-pay

De nieuwe winkelwagen

De nieuwe winkelwagen wordt nu standaard geopend wanneer je klikt op het winkelwagenpictogram, het menu-item Winkelwagen of wanneer je items overbrengt van bijvoorbeeld de catalogus naar de winkelwagen.

Er is echter nog steeds een optie om terug te gaan naar het oude winkelwagentje. Daarom moet je naar de nieuwe winkelwagen navigeren en op de link bovenaan “Ga naar oude winkelwagen” klikken.

Winkelwagen – Documentatie

We hebben een volledige documentatie over de nieuwe winkelwagen gemaakt. Via deze link naar de pagina Help Center Winkelwagen kunt u alle informatie vinden over de tijdlijn van de nieuwe winkelwagen, lezen over de functies en instructievideo’s bekijken.

Naar winkelwagendocumentatie

Hoe geef je feedback?

Feedback is de sleutel tot verbetering.

Heeft u feedback voor de nieuwe winkelwagen die u met ons wilt delen? Wij waarderen uw feedback op de beta-versie van de nieuwe winkelwagen. U kunt uw mening over de nieuwe winkelwagen delen door te klikken op de knop “Feedback” aan de rechterkant van de winkelwagen. Als u dat doet, wordt er een modal geopend waarin u ons kunt vertellen wat u wel of niet bevalt aan de nieuwe winkelwagen, de redenen voor uw beslissingen en andere waardevolle informatie.

Daarnaast kunt u hier uw gedachten delen door het onderstaande formulier in te vullen.

Alle gegevens worden anoniem verzameld, tenzij u bij vraag 3 van het feedbackformulier uw e-mailadres opgeeft.

We kijken uit naar uw feedback!

Fout opgelost voor de functie get price / get stock in de nieuwe winkelwagen

We hebben een probleem opgelost waarbij de update Get Price/Get Stock in de nieuwe winkelwagen decimalen onjuist omrekende op basis van een gewijzigde hoeveelheid.

Fout opgelost bij het overerven van materiaalgroep in de nieuwe winkelwagen

We hebben een probleem opgelost waarbij de inkoopgroep niet correct werd toegewezen wanneer de materiaalgroep werd bijgewerkt via de functie Erven. Deze bug is met succes verholpen.

Belastingtarief wordt bijgewerkt wanneer organisatorische eenheid wordt gewijzigd

We hebben het gedrag van het systeem aangepast zodat het belastingtarief wordt bijgewerkt wanneer de organisatorische eenheid wordt gewijzigd. Telkens wanneer de organisatorische eenheid wordt gewijzigd en in de geselecteerde organisatorische eenheid is de volgende instelling actief:

En deze organisatorische instelling is deactief:

Vervolgens wordt het belastingtarief bijgewerkt op basis van de geselecteerde organisatorische eenheid. Deze wijziging is van toepassing op het winkelwagentje, de vraagposities en inkooporders.

Voorwaarden bijwerken wanneer RFQ wordt omgezet in een inkooporder

We hebben het systeemgedrag aangepast zodat condities niet langer worden bijgewerkt/teruggezet wanneer een catalogusitem wordt overgezet van een RFQ naar een inkooporder en die inkooporder wordt verzonden. De voorwaarden op basis van de RFQ worden nu overgedragen en naar de leverancier gestuurd.

Statusupdates volgens geïmporteerde goedkeuringen/afwijzingen van verkooporderwijzigingen

We hebben de mogelijkheid van geïmporteerde verkooporderwijzigingen die zijn goedgekeurd/afgewezen in SAP uitgebreid, zodat de status van de verkooporderwijziging in Onventis ook wordt bijgewerkt naar de juiste status.

Aanpassing voorwaarden voor Opentrans Order Import

We hebben een probleem opgelost dat zich voordeed bij het importeren van inkooporders via Opentrans XML met termijn- en conditie-informatie van meer dan 100 tekens. Als oplossing hebben we de lengte van het veld Algemene voorwaarden aangepast aan de standaardspecificatie van 250 tekens, in overeenstemming met de OpenTrans-standaard.

Karakterlengte van specifieke velden afgestemd op SAP om SAP-fouten te voorkomen

In Onventis bevatten bepaalde velden meer tekens dan hun tegenhangers in SAP. Dit heeft met name betrekking op de adresoverdracht in de interfaces /ONV/PO.Create1 en /ONV/PO.Change, in het bijzonder wanneer ad-hocadressen worden gebruikt. Wanneer een te groot aantal tekens naar SAP wordt verzonden, resulteert dit in een structurele fout in de interface.

Om dit probleem aan te pakken, hebben we een oplossing geïmplementeerd waarbij de veldwaarden in de interface worden ingekort zodat ze overeenkomen met de tekenlengte die is toegestaan in SAP. Deze preventieve maatregel zorgt ervoor dat structurele fouten binnen SAP worden voorkomen.

Fout opgelost voor openTrans export van objecttype-informatie over kostentoewijzing “klant”.

Voorheen bevatte de export van de inkooporderregel geen klantgegevens in de OpenTrans XML als het objecttype voor kostentoerekening “klant” was gemarkeerd als verplicht. Dit probleem is verholpen en zorgt ervoor dat zelfs in gevallen waarin het kostentoewijzingsobject van het type “klant” is aangewezen als verplicht, het correct wordt geëxporteerd.

Geleverde hoeveelheid wordt getoond aan de leverancier als een goederenontvangst werd geboekt zonder leveringsbon

We hebben het systeem verbeterd zodat geboekte goederenontvangsten nu correct worden weergegeven aan de leverancier als er nog geen leveringsbon is aangemaakt. Voorheen kreeg de leverancier te zien dat er een hoeveelheid van 0 was geleverd als er een goederenontvangst was geboekt zonder voorafgaande leveringsbon. Nu laten we de leverancier de werkelijk geleverde hoeveelheid zien, die was geboekt in de goederenontvangst.

Vraagposities importeren van type “service” via excel

We hebben de importfunctionaliteit voor vraagposities via Excel uitgebreid, waardoor het nu mogelijk is om vraagposities van het type “service” te importeren.

Dynamische bepaling van accounttoewijzing voor servicenota’s

We hebben het maken van servicenota’s verder gestroomlijnd. Nieuwe boekingen in servicenota’s worden nu automatisch geboekt volgens de regels voor dynamische accounttoewijzing van de klant, op basis van dynamische bepaling van accounttoewijzing. Dit is van toepassing op nieuw toegevoegde items, ongeacht of de servicenota en het nieuwe item zijn aangemaakt door de klant of de leverancier. over het algemeen worden accounttoewijzingen consistent uitgevoerd in overeenstemming met de regels die zijn vastgesteld voor de klant die bij de servicenota hoort.

In gevallen waarin de automatische bepaling van de toewijzing van rekeningen niet van toepassing is, maar wel actief is, worden de toewijzingen als volgt uitgevoerd:

• in het geval dat de leverancier de servicenota en de nieuwe positie invoert, gebruikt de toewijzing vooraf de standaard toewijzingsinstellingen van de besteller.

• Als de klant de servicenota en de nieuwe positie invoert, worden de standaardtoewijzingen van de huidige gebruikers geactiveerd.

Tijdens het goedkeuringsproces kunnen aanpassingen aan de boekhouding worden gemaakt, op voorwaarde dat ze in overeenstemming zijn met de regels voor dynamische rekeningbepaling of met de geconfigureerde instellingen.

Verbeterde prestaties voor Service Notitie Lijst

Door gerichte refactoring van de lijst met servicenota’s hebben we aanzienlijke prestatieverbeteringen bereikt bij het openen van de lijst met servicenota’s