1. Onventis 2023.7

Onventis 2023.7

De nieuwe Onventis 2023.7 release bevat verschillende verbeteringen, verbeteringen en bugfixes. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Beta-Releasedatum: Vrijdag 22 september 2023

Release datum: maandag 9 oktober 2023

Platform & Core

Met deze Release zijn we begonnen met het ontwikkelen van het e-mailadres van de gebruiker tot een unieke identificatie voor kopers.
Daarom controleren we nieuw toegevoegde e-mailadressen van gebruikers op uniciteit in de context van de omgeving die je gebruikt.
Wanneer je een gebruiker toevoegt aan je Buyer organisatie, wordt voortaan gecontroleerd of het e-mailadres dat voor de gebruiker wordt gebruikt al in gebruik is in een andere organisatie. Als dit het geval is, kan de gebruiker niet worden aangemaakt.
Bij het bijwerken van een gebruikersemailadres in een kopersorganisatie, via een gebruikersimport of door te bewerken via de UI, wordt ook gecontroleerd of dit gebruikersemailadres uniek is.

Bovendien zal het e-mailadres in de toekomst worden gebruikt als gebruikersnaam voor het inloggen op de mobiele app. Daarom wordt de gebruikersnaam uit het gedeelte “Toegangsgegevens” van de “Basisgegevens” van de gebruiker in de toekomst gelijkgesteld aan het e-mailadres.

Als je onze Enterprise-structuur gebruikt, kun je natuurlijk nog steeds gebruikers synchroniseren tussen je organisaties, maar de basisinformatie van deze gebruiker kan alleen worden verwerkt op het bovenliggende niveau en vervolgens worden gesynchroniseerd naar de onderliggende organisaties.

Supplier Management

Het is nu mogelijk om scores toe te voegen aan de volgende vraagtypes:

• Groep keuzerondjes (Enkelvoudig selecteren)
  • Dropdown (Enkel selecteren)
  • Selectievakjes (meerkeuzevakjes)
  • Booleaans (Ja/Nee)

Het berekenen van een resultaat per beantwoorde vragenlijst en auto-evaluatie van gescoorde vragenlijsten volgen in de volgende grote Release.

Binnen EcoVadis-instellingen kun je nu Integratie-ID’s importeren.

Met een Excel importsjabloon kun je een leveranciersrecord bijwerken met de velden:

• LeverancierNr
  • IntegratieID

Je kunt één integratienummer gebruiken voor meerdere leveranciers.

Met het veld Zoeken leverancier boven uw leverancierslijst kunt u zoeken naar OrgUnit-specifieke informatie:

• OrgUnit-specifiek “Leverancier nr.
  • OrgUnit-specifiek “Extern nr.
  • OrgUnit specifiek “Extra nr.

Voorbeeld zoeken. Het zoekresultaat toont een leverancier met die zoekterm:

In een gedetailleerde weergave van dit leveranciersrecord kun je zien dat de zoekterm in de OrgUnit-specifieke leveranciersnummers staat:

Met de Leveranciersimportsjabloon kun je nu SapCompCodeSettings en SapPurchaseOrgSettings gegevens per leveranciersrecord verwijderen, als bulkwijziging.

Neem voor meer informatie over deze functionaliteit contact op met uw Onventis-contactpersoon.

Procure-to-pay

De nieuwe winkelwagen

We werken momenteel aan een nieuwe gebruikersinterface voor onze winkelwagen. Sinds de laatste release kunt u de BETA-versie van de nieuwe winkelwagen testen en feedback geven. Hier leest u over de laatste updates van de nieuwe winkelwagen (BETA).

Met een nieuwe look & feel biedt de nieuwe winkelwagen een meer intuïtieve bruikbaarheid met nog veel meer interessante functies en verbeteringen die nog moeten komen. Momenteel is de nieuwe winkelwagen in BETA status, vandaar dat sommige functies die u zou kunnen gebruiken nog niet geïmplementeerd zijn. Daarom wordt u standaard naar de oude winkelwagen geleid, die nog steeds alle functionaliteiten biedt die u gewend bent.

Houd er rekening mee dat de nieuwe en de oude winkelwagen dezelfde basis hebben, elke verandering die u aanbrengt in de nieuwe winkelwagen zal gevolgen hebben voor de oude winkelwagen en vice versa.

Winkelwagen – Documentatie

We hebben een volledige documentatie over de nieuwe winkelwagen gemaakt. Via deze link naar de pagina Help Center Winkelwagen kunt u alle informatie vinden over de tijdlijn van de nieuwe winkelwagen, lezen over de functies en instructievideo’s bekijken.

Naar winkelwagendocumentatie

Winkelwagen – Organisatiebrede vastgepinde velden Sjabloon

Het is nu mogelijk om een standaardsjabloon van vastgepinde velden te configureren en te publiceren voor je organisatie. Dit kan gebeuren in de organisatorische omgeving.

Om standaard vastgemaakte velden te configureren voor elke gebruiker van je organisatie, moet je naar de organisatie-instellingen navigeren. In het tabblad “inkooporder” vind je de optie om “de sjabloon voor vastgemaakte velden te configureren”.

Zodra je op de knop “Configureren” klikt, wordt een nieuw venster geopend. In dit venster is het uiterlijk vergelijkbaar met het nieuwe winkelwagentje. Bovenaan vind je een werkbalk en linksboven zie je de informatie, door wie en wanneer de sjabloon voor het laatst is gepubliceerd.

Hieronder vind je alle mogelijke velden om te pinnen. Let op: de velden die u hier ziet, kunnen verschillen van de toegestane opties die u uiteindelijk in het winkelwagentje krijgt.

Naast de velden die kunnen worden doorgestreept, wordt een pictogram met een speld weergegeven. Net als bij de individuele configuratie in de winkelwagen, kunt u op het pictogram met de speld klikken om een veld vast te zetten in de sectie met vastgemaakte velden.

Als u deze sjabloon publiceert door op de knop “Publiceren” te klikken, verschijnen de vastgemaakte velden in het winkelwagentje van elke gebruiker die zelf nog geen individuele vastgemaakte velden heeft geconfigureerd.

Winkelwagen – Vastgemaakte velden configureren door gebruiker

Elke gebruiker met toegangsrechten voor “Gepinde velden bewerken” kan de organisatiebrede gepinde velden overschrijven voor hun individuele winkelwagen. Om gebruikers in staat te stellen om velden individueel vast te pinnen in hun nieuwe winkelwagen, is het toegangsrecht “Vastgepinde velden bewerken” vereist. Dit toegangsrecht staat standaard AAN voor elke gebruiker die ook het recht “Winkelwagen bekijken” heeft.

Als het toegangsrecht voor “Gepinde velden bewerken” van de gebruiker wordt verwijderd, wordt de individuele configuratie van de gepinde velden in de winkelwagen automatisch teruggezet naar de sjabloon voor de hele organisatie. Er wordt een melding getoond aan gebruikers wanneer ze de winkelwagen voor het eerst openen na het verwijderen van de toegangsrechten.

Winkelwagen – Terugkeren van individuele vastgepinde velden naar organisatiebrede vastgepinde velden

Als de gebruiker individuele vastgepinde velden heeft geconfigureerd en wil terugkeren naar de organisatiebrede sjabloon van vastgepinde velden, kan de gebruiker gewoon op de knop “Reset” in de werkbalk klikken. Let op: om de “Reset standaard vastgemaakte velden” te zien, moet de speldmodus geactiveerd zijn.

Winkelwagen – Besparing

In tegenstelling tot de oude winkelwagen wordt alle invoer die je invoert meteen opgeslagen, dus je hoeft niet meer op een knop te klikken om je informatie op te slaan. Zodra je invoer is opgeslagen, zie je ook een “opgeslagen” indicatie in de werkbalk.

Hoe geef je feedback?

Feedback is de sleutel tot verbetering.

Heeft u feedback voor de nieuwe winkelwagen die u met ons wilt delen? Wij waarderen uw feedback op de beta-versie van de nieuwe winkelwagen. U kunt uw mening over de nieuwe winkelwagen (BETA) delen door te klikken op de knop “Feedback” aan de rechterkant van de winkelwagen. Als u dat doet, wordt er een modal geopend waarin u ons kunt vertellen wat u wel of niet bevalt aan de nieuwe winkelwagen, de redenen voor uw beslissingen en andere waardevolle informatie.

Daarnaast kunt u hier uw gedachten delen door het onderstaande formulier in te vullen.

Alle gegevens worden anoniem verzameld, tenzij u bij vraag 3 van het feedbackformulier uw e-mailadres opgeeft.

We kijken uit naar uw feedback!

Materiaalkoppeling van kostensoort/ G/L-rekening wanneer Verzoek wordt overgedragen naar Inkooporder

We hebben het probleem verholpen dat bij het overbrengen van de offerte van een offerteaanvraag naar een inkooporder, de materiaalgroep die is opgeslagen in de offerte verloren gaat en niet correct wordt overgebracht naar de inkooporder. Dit leidde tot het probleem dat de gerelateerde kostensoort/ G/L-rekening niet vooraf was ingevuld volgens de materiaalgroep.

Dit probleem is nu opgelost en de materiaalgroep is correct overgezet naar PO en dus is de kostensoort/ G/L-rekening correct toegewezen.

CPD-leverancier

We hebben het gedrag van het systeem verbeterd in het geval van CPD-leveranciers. Tot nu toe moest elke goedkeurder tijdens de goedkeuring de informatie over de CPD-leverancier controleren en bevestigen. Dit leidde tot extra inspanningen in het goedkeuringsproces.

Nu kan CPD-leverancierinformatie direct worden bewerkt in de leveranciersgegevens van de inkooporder (tabblad basisinformatie) in plaats van op een aparte pagina. Verder hoeven goedkeurders niet meer bij elke goedkeuringsstap de informatie over CPD-leveranciers te controleren en te bevestigen.

Als de goedkeurder van de inkooporder het recht heeft om informatie van de inkooporder te wijzigen tijdens de goedkeuring (gebruikersrecht “), dan kan de informatie van de CPD-leverancier ook worden gewijzigd.

Ondersteuning van “Trackingno” in PR.GetItems

We hebben een nieuwe paramter genaamd “Export_Trackingno” geïntroduceerd om alleen regelitems met een standaardwaarde voor trackingnummer te kunnen importeren bij het importeren van regelitems via PR.GetItems Interface.

Gebruikersbegeleiding voor lege cataloguszoekopdrachten

We hebben de manier van zoeken naar catalogi zonder resultaten verbeterd. Zodra een gebruiker een lege lijst met zoekresultaten of een leeg cataloguspad tegenkomt, kan de gebruiker direct een vrij tekstregelitem maken, zonder eerst de winkelwagen te hoeven openen.

Excel-import van vraagposities ondersteunt vlag servicenota

We hebben de excelimport van de vraagposities uitgebreid om ook regelitems voor servicevereisten te importeren. De vraagpositie kan als volgt worden toegevoegd in de import-excel:

1. Kolom voor het markeren van een vacature als “service” heet “isService”.
  2. als “isService” is geïmporteerd met

1. “1” → vraagpositie wordt geïmporteerd als servicepositie

2. “0” → vraagpositie wordt geïmporteerd als normale (materiële) positie

Logische aanpassingen in de automatische goederenontvangstboeking

We hebben de logica van de automatische goederenontvangstboeking aangepast zodat de automatische goederenontvangst de goederen vooraf toewijst en de “einde-leveringsvlag” is ingesteld, zelfs als de org-instellingen “Goederen niet automatisch vooraf toewijzen in goederenontvangst” en “Indicator voor definitieve bevestiging standaard ingeschakeld” zijn ingesteld.