1. Onventis Invoice Processing 2022.5

Onventis Invoice Processing 2022.5

Release Test: Zaterdag 19 november 2022

Release Productie: Zaterdag 3 december 2022

In de nieuwe Release 2022.5 presenteren we met trots een technisch hoogstandje. 🙂

Niet zozeer met nieuwe functionaliteiten, maar vooral door het migreren naar nieuwe technologie en het uitfaseren van verouderde technologie. Wij zijn dan ook meer dan ooit klaar voor de toekomst!

In feite gaat deze nieuwe release over het uitfaseren van Silverlight en het herbouwen van alle bestaande functionaliteit en modules met de nieuwste state-of-the-art technologie.

Deze release bevat dus geen nieuwe functionaliteit, maar is toch uiterst waardevol voor zowel klanten als voor Onventis consultants. De consultants van Onventis zijn getraind in het gebruik van deze herbouwde modules en kunnen blindelings hun weg hierin vinden. Het maakt niet alleen de service die wij kunnen bieden nog effectiever, het zorgt ook voor hogere tevredenheid van onze klanten en medewerkers. Om onze klanten inzicht te geven in de tools die onze consultants dagelijks gebruiken, presenteren we in deze release notes de meest gebruikte modules.

Note | Deze release notes kunnen een beetje technisch zijn. Dus als je vragen hebt over deze release notes, laat het ons dan weten door het onderstaande formulier in te vullen. Wij verheugen ons erop jou meer informatie te verstrekken over de mogelijkheden.

Menu editor

Met de menu-editor is het mogelijk om nieuwe menu-items te maken, verwijderen en configureren. Het menu is het donkergrijze gebied aan de linkerkant van het scherm. Deze editor wordt vaak gebruikt door onze consultants bij het begin van nieuwe klantprojecten.

On the left side the dark gray menu, in the middle the available menu items and the ability to add and remove items, and on the right side the ability to configure the menu items.

Links het donkergrijze menu, in het midden de beschikbare menu-items en de mogelijkheid om items toe te voegen en te verwijderen. Rechts de mogelijkheid om de menu-items te configureren.

Interfacing maintanance

Een ander belangrijk onderdeel bij het bouwen, implementeren en configureren van een applicatie is de interface, ofwel koppeling, met het financiële systeem, ERP of andere systemen van derden. In deze versie zijn uitgebreide mogelijkheden gecreëerd om dergelijke koppelingen te configureren. Deze schermen worden echter alleen gebruikt door de Onventis consultants, wij geven graag inzicht in de verschillende schermen die voor deze module zijn gebouwd.

In dit scherm configureren we de ophaal query voor het importeren en/of exporteren van data uit/naar het externe systeem.

Hier configureren we de interfacestromen, koppelen deze aan de opvraagvraag, definiëren de logging en eventuele vervolgacties.

Er zijn nog 4 andere schermen waarmee onze consultants kunnen werken om de technische opzet en werking van de koppeling te configureren. Het creëren en onderhouden van een koppeling om effectief gegevens uit te wisselen met slechts enkele eenvoudige instellingen, is een van de sterkste modules van onze low-code software.

Linking

Eén van de sterkste punten van Onventis Invoice Processing is het linken (koppelen) en matchen van verschillende transactietypes. Denk aan het koppelen van een factuur met een bestelling, een bestelling met een budget, of een ontvangst aan zowel de factuur als de bestelling. Om dit te kunnen bewerkstelligen is uiteraard uitgebreide functionaliteit benodigd. Tegelijkertijd dient dit zo eenvoudig mogelijk geconfigureerd te worden om zo snel resultaat te behalen. Ook hiervoor hebben we een vernieuwde module beschikbaar gemaakt binnen de Onventis Invoice Processing applicatie. Behalve het koppelen dient er natuurlijk rekening te worden gehouden met verschillende link-statussen en het gedrag daaropvolgend. In het volgende scherm, tevens enkel ten behoeven van onze consultants in verband met de opzet, geven we een kijkje in dit deel van het bouwen van een applicatie.

Hier kan worden gedefiniëerd welke transactiesoorten aan elkaar kunnen worden gekoppeld, alsmede de betreffende kolommen.

Hierboven configureer je de link-statussen, alsmede de bijbehorende kleur en het gedrag middels een script.

Met deze nieuwe module kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten en hebben we geen andere tools nodig om dit te realiseren. Sterker nog, er zijn geen beperkingen in het koppelen van welk transactietype dan ook, alsmede de opvolgacties naar aanleiding van het koppelen en matchen.

Workflow Builder

Onventis biedt meer dan alleen standaardoplossingen. In feite kunnen wij klantspecifieke eisen toevoegen aan onze toepassingen om de meeste waarde toe te voegen aan de processen van de klant. Om dit goed te doen, speelt de workflow met de bijbehorende workflowstappen een belangrijke rol. Om dit op een overzichtelijke en eenvoudige manier te kunnen bouwen, is er voor de Onventis consultants een nieuwe workflow builder ontwikkeld. Deze nieuwe builder maakt het mogelijk om snel te zien hoe een bepaalde workflow loopt, aanpassingen te doen aan bestaande workflows maar ook om een nieuwe workflow vanaf scratch te bouwen specifiek voor een klant.

Met deze nieuwe builder is het eenvoudig om een workflow te analyseren, te bouwen en te configureren.

Gebruikersinterface

Een van de meest essentiële onderdelen in de wereld van het bouwen van toepassingen, zijn de gegevensinvoervelden bij het initiëren of bekijken van een transactie. De manier hoe onze applicatie er voor een eindgebruiker uitziet en hoe alle informatie wordt gepresenteerd, wordt onze gebruikersinterface genoemd. De kracht van de Onventis Invoice Processing applicatie ligt in de vrijheid van het configureren van de gebruikersinterface. Op zeer eenvoudige wijze kunnen velden worden aangemaakt, verborgen gemaakt of gewijzigd. Dit geldt voor alle knoppen die tot elke gewenste actie kunnen leiden. Maar dat is niet alles. Het gedrag van een veld of knop is minstens zo belangrijk. Wat moet er gebeuren als je op een knop drukt of een veld invult? Wat zijn de opties bij het vullen van een veld? Wat is de volgorde van de knoppen en velden die je wilt zien? Al deze opties en meer kunnen worden geconfigureerd met behulp van onze nieuwe gebruikersinterfacemodule. Onze consultants kunnen elke wijziging uitvoeren met behulp van vooraf gedefinieerde instellingen om snel tot het gewenste klantresultaat te komen.

Hierboven kies je eerst een tabel/transactietype om het juiste scherm naar voren te halen.

Hierboven een voorbeeld van het administratieveld van het transactietype facturen. Zoals je ziet zijn er wel 20 instellingen waar je het gedrag en de werking van dit veld kan beïnvloeden.

Scheduled script editor

Met de scripteditor voor schema’s kunnen we scripts uitvoeren met een instelbare frequentie. Wij kunnen deze editor bijvoorbeeld gebruiken om te bepalen hoe vaak een gebruiker een herinnering krijgt om een factuur goed te keuren.

Onze Onventis Invoice Processing applicatie is gebouwd op een low-code platform. Veel van onze klanten gebruiken deze technologie al om facturen te verwerken, maar ook andere processen te digitaliseren en te automatiseren. Wil jij ook meer weten over onze mogelijkheden en het gebruik van onze state-of-the-art technologie?

Neem dan contact met ons op en wij analyseren graag samen de mogelijkheden om ook jouw processen te optimaliseren!

Release

Wij willen je graag informeren over de data van de komende nieuwe releases. Op die manier kun je hier al rekening mee houden en eventueel tijd voor testwerk reserveren.

• Release 2023.1
      • Release datum Test: 28 januari 2023
      • Release datum Productie: 11 februari 2023
    • Release 2023.2
      • Release Test: 8 april 2023
      • Release Productie: 22 april 2023