1. Onventis 2023.1

Onventis 2023.1

De nieuwe Onventis 2023.1 release bevat diverse verbeteringen en bugfixes. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Beta Release datum: Vrijdag 27 januari 2023

Release: dinsdag 14 februari 2023

Supplier Management

Binnen het zelfregistratieproces om deel te nemen aan een offerteaanvraag, is er een nieuw selectievakje opgenomen om de gebruiker toestemming te vragen voor de overdracht van gegevens aan Onventis GmbH. Dit is hetzelfde selectievakje dat is geïntegreerd in het zelfregistratieproces voor leveranciers.

Door onze taaldiensten te centraliseren wordt de toegang tot de taalselectie in het kwalificatieproces, de documentensets en de vragenlijsten versneld.

In de nieuwste Onventis Questionnaire Designer worden Google Fonts niet langer van de Google-servers geladen.

Bij het opzetten van een goedkeuring workflow stap, type ‘informatie’, voor elk update kanaal, bevat de info mail die het systeem naar de verantwoordelijke gebruiker of gebruikersgroep stuurt een link, die de ontvanger direct naar het leveranciersrecord in Onventis Supplier Management stuurt.
Voor het update kanaal ‘Supplier’ werkte deze link tot nu toe niet. Het is nu opgelost. De link wordt dienovereenkomstig gegenereerd.

Om het leveranciers gemakkelijker te maken om met het Onventis Supplier Portal aan de slag te gaan, is de centrale invoerpagina van het Onventis Supplier Portal vereenvoudigd. Er is een nieuwe tekstparagraaf toegevoegd. Bovendien werd het selectievakje waarin om toestemming van de gebruiker werd gevraagd, verwijderd.

Om een consistente uitwisseling van stamgegevens tussen koper en leverancier te waarborgen, is de validatie van het veld Registry Court in het registratieproces van het Supplier Portal aangepast en beperkt tot maximaal 100 tekens.

Op individuele Supplier Portal organisaties werd na het koppelen van een Onventis klant een melding getoond op het Portal dashboard om oude gebruikersaccounts te migreren, zelfs als er geen gebruikers meer waren. Deze rekeningen zijn nu gecorrigeerd.

Bron-naar-contract

Creatie van het aanbod
Een bug verholpen waarbij de knoppen “Deelname bevestigen” en “Deelname afwijzen” zelfs na het verstrijken van de biedtermijn zichtbaar waren. Nu zijn de knoppen niet meer zichtbaar.
Goedkeuringsworkflow voor toewijzing
Bug opgelost waarbij alle leden van een gebruikersgroep een vermelding in de deellijst zagen bij het verlenen van goedkeuringen, hoewel alleen een specifieke gebruiker was geselecteerd voor het verlenen van goedkeuring.
Bug opgelost waardoor goedkeurders van een gebruikersgroep konden worden gewijzigd binnen een lopende toewijzingsgoedkeuringsworkflow.
Contractimport
Fout verholpen waardoor eerdere datumwaarden werden overgenomen bij het importeren van contracten als hetzelfde veld in het volgende record geen eigen datum had.
Berekening van de som
In kaderovereenkomsten verwijzen de twee waarden “Retrieved total sum” en “Total” in het Lijnpostoverzicht voortaan niet meer alleen naar de getoonde posten in de kaderovereenkomst, maar naar alle opgenomen posten, ongeacht of ze worden getoond of niet.
Excel export
Vanaf nu houdt de raamovereenkomst excel-export in de kolom “UsedPriceVolume” ook rekening met de prijseenheid.

Procure-to-pay

De nieuwe winkelwagen

We werken momenteel aan een nieuwe gebruikersinterface voor onze winkelwagen. Sinds de laatste release kunt u de BETA-versie van de nieuwe winkelwagen testen en feedback geven. Hier leest u over de laatste updates van de nieuwe winkelwagen (BETA).

Met een nieuwe look & feel biedt de nieuwe winkelwagen een meer intuïtieve bruikbaarheid met nog veel meer interessante functies en verbeteringen die nog moeten komen. Momenteel is de nieuwe winkelwagen in BETA status, vandaar dat sommige functies die u zou kunnen gebruiken nog niet geïmplementeerd zijn. Daarom wordt u standaard naar de oude winkelwagen geleid, die nog steeds alle functionaliteiten biedt die u gewend bent.

Houd er rekening mee dat de nieuwe en de oude winkelwagen dezelfde basis hebben, elke verandering die u aanbrengt in de nieuwe winkelwagen zal gevolgen hebben voor de oude winkelwagen en vice versa.

Winkelwagen – Werkbalk

We hebben een werkbalk toegevoegd aan de winkelwagenpositie. Aan de linkerkant van de werkbalk kunt u met de pijlen omhoog en omlaag door de winkelwagenposities navigeren. Verder kunt u terugkeren naar het winkelwagenoverzicht door de “return” pijl te gebruiken.

Afhankelijk van uw toegangsrechten beschikt u over de volgende acties aan de rechterkant van de werkbalk: Een catalogusitem overzetten in een vrije tekstregel, informatie overnemen van de ene positie naar de andere, een positie kopiëren of verwijderen of de op deze positie toegepaste wijzigingen bekijken op de geschiedenispagina.

Winkelwagen – Afrekenen

Afhankelijk van het aantal geactiveerde kolommen en de schermgrootte van de gebruiker wordt het afrekenpaneel van de winkelwagen nu aan de rechterkant van de winkelwagen getoond. Bij een klein scherm schuift het paneel naar beneden, zodat er ruimte is voor een optimale weergave van alle informatie.

Houd er rekening mee, dat het indienen van de winkelwagenpositie nog niet mogelijk is in de nieuwe winkelwagen, omdat wij willen dat u uw posities in de oude winkelwagen controleert voordat u deze verzendt.

Winkelwagen – Sorteren

We hebben een sorteeroptie toegevoegd aan de lijstweergave van de winkelwagenposities. U kunt eenvoudig de kolommen “Leverancier”, “Leveringsadres”, “Leveringsdatum”, “Hoeveelheid” en “Prijs” oplopend of aflopend sorteren door in de betreffende kolomkop te klikken. Eén klik sorteert de geselecteerde kolom oplopend, twee klikken sorteert de geselecteerde kolom aflopend en drie klikken verwijdert de sortering.

Standaard worden de posities in de winkelwagen chronologisch gesorteerd.

Winkelwagen – Kolomconfigurator

Met de nieuwe winkelwagen bieden we gebruikers veel meer aanpassingsmogelijkheden. In de nieuwe kolomconfigurator kan de gebruiker zowel de volgorde van de kolommen als het aantal kolommen gemakkelijk op één plaats wijzigen.

Als u bepaalde kolommen wilt verbergen of tonen, kunt u de kolommen gewoon aan- of uitvinken in de kolomconfigurator. Merk op dat de afbeeldingskolom verborgen is als geen van de posities een afbeelding bevat. Verder kan de “artikelomschrijving” niet worden gedeselecteerd en wordt daarom weergegeven als uitgeschakeld.

Bovendien kunt u nu ook de volgorde van de kolommen rechtstreeks in de kolomconfigurator aanpassen. Door te klikken op het sleepsymbool (zes puntjes) kunt u de kolom verplaatsen naar de door u gewenste positie.

Als u de kolomconfiguratie wilt herstellen, klikt u gewoon op de optie “herstellen” in de rechterhoek van de kolomconfigurator. Hierdoor worden de kolomhoeveelheid en -volgorde teruggezet naar de standaardwaarden van Onventis.

Zodra u op “Opslaan” klikt, worden de wijzigingen toegepast op uw winkelwagen.

Winkelwagen – Detailweergave

Naast de lijstweergave van de winkelwagen bieden we nu ook een detailweergave. U kunt de weergaven wisselen door te klikken op het pictogram naast de knop “Nieuw item toevoegen”. Het toont “Wijzig weergave” wanneer je er met de muis overheen gaat.

De lijstweergave biedt een overzicht van alle posities. U kunt een positie bewerken door op de positietitel te klikken.

Wanneer u “Detailweergave” selecteert, ziet u aan de linkerkant alle posities van uw winkelwagen, terwijl u tegelijkertijd aan de rechterkant een geselecteerde positie kunt bewerken. Met deze gesplitste weergave kunt u gemakkelijk informatie van posities invullen en bewerken.

De detailweergave kan ook worden aangepast aan uw behoeften, waardoor het linker- of rechterpaneel wordt vergroot. Als u de muisaanwijzer op het gebied tussen de panelen houdt, ziet u een pictogram voor het aanpassen van de grootte. U kunt dit pictogram naar links slepen om het rechterpaneel te vergroten of naar rechts om het linkerpaneel te vergroten.

De kolomconfigurator is alleen zichtbaar in de lijstweergave.

Winkelwagen – Multi-accounting

In de nieuwe winkelwagen kunt u nu gemakkelijk meerdere accounttoewijzingen in een tabel invoeren, wat een snellere en gebruiksvriendelijkere manier is. Wanneer u in het paneel voor kostentoewijzing uw type rekeningtoewijzing wijzigt van “Toewijzing op basis van één rekening” in “Toewijzing op basis van hoeveelheid” of “Toewijzing op basis van percentage” en deze wijziging bevestigt, ziet u een bewerkingspictogram naast het veld. Door op dit bewerkingspictogram te klikken wordt een modal geopend, waarin u snel een nieuwe boeking voor rekeningtoewijzing kunt toevoegen, de hoeveelheid en de rekeningtoewijzingen kunt aanpassen en een boeking kunt kopiëren of verwijderen.

Winkelwagen – Extra velden

Als een cataloguspositie extra velden bevat, kunt u deze nu zien en bewerken in het paneel “Extra velden” in de winkelwagenpositie.

Winkelwagen – Leveringsinformatie

We hebben enkele verbeteringen aangebracht in het informatiepaneel over de levering. U kunt nu de informatie over het afleveradres zien, door te klikken op het informatie-icoontje naast het afleveradres. Er wordt dan een modal geopend met alle relevante informatie over het geselecteerde afleveradres.

Verder hebben we een preview van het leveringsschema toegevoegd aan het paneel, zodat u in één oogopslag uw geconfigureerde leveringsschema kunt zien.

Winkelwagen – Dynamische informatie

We hebben de winkelwagen aangepast (BETA), zodat rekening wordt gehouden met organisatorische instellingen en bepaalde informatie zoals kostentoewijzing, KPI, leveringsadres en leveringsdatum alleen zichtbaar is als de betreffende organisatorische instelling actief is.

Dit betekent ook dat, indien geconfigureerd als verplichte informatie, de materiaalgroep, de leverancier of het leveringsadres een waarschuwingskleur krijgen als de velden leeg zijn.

Winkelwagen – Dynamische acties

We hebben de winkelwagen aangepast (BETA), zodat bepaalde acties alleen zichtbaar zijn als ze kunnen worden toegepast, Bijvoorbeeld, acties zijn niet zichtbaar in een lege winkelwagen of de overervingsfunctie is niet zichtbaar als de winkelwagenpositie slechts één positie bevat.

Hoe geef je feedback?

Feedback is de sleutel tot verbetering.

Heeft u feedback voor de nieuwe winkelwagen die u met ons wilt delen? Wij waarderen uw feedback op de beta-versie van de nieuwe winkelwagen. U kunt uw mening over de nieuwe winkelwagen (BETA) delen door te klikken op de knop “Feedback” aan de rechterkant van de winkelwagen. Als u dat doet, wordt er een modal geopend waarin u ons kunt vertellen wat u wel of niet bevalt aan de nieuwe winkelwagen, de redenen voor uw beslissingen en andere waardevolle informatie.

Daarnaast kunt u hier uw gedachten delen door het onderstaande formulier in te vullen.

Alle gegevens worden anoniem verzameld, tenzij u bij vraag 3 van het feedbackformulier uw e-mailadres opgeeft.

We kijken uit naar uw feedback!

Houd er rekening mee dat dit de betaversie van de nieuwe winkelwagen is en niet de definitieve versie. Er kunnen wijzigingen in het huidige ontwerp worden aangebracht.

Workflow voor goedkeuring van orders

In specifieke gevallen werden de geactiveerde workflowcriteria voor de goedkeuring van bestellingen niet goed weergegeven op de geschiedenispagina. Die bug is hersteld.

Verbetering van de berekening van de goedkeuringsworkflow

Vanwege prestatieproblemen bij het berekenen van de goedkeuringsworkflows hebben wij veel tijd geïnvesteerd in het optimaliseren van de berekening om de workflow beter te laten presteren. Bovendien hebben wij enkele metrieken toegevoegd om te kunnen onderkennen welke processen van de berekeningen niet snel genoeg gaan. Dat is een belangrijke stgep om de volgende stappen te kunnen zetten voor de optimalisatie van de goedkeuringsworkflow berekening.

Multi-accounting in favoriete posities

Wanneer een artikel van de favoriete positie naar de winkelwagen werd verplaatst en de positie een multiboekhoudkundige toewijzing bevat, ging de multiboekhoudkundige toewijzing van de favoriete positie verloren toen het artikel in de winkelwagen werd geplaatst. Die bug is hersteld.

Catalogi van geschrapte leveranciers

Wij hebben het gedrag van het systeem verbeterd wanneer een leverancier wordt verwijderd die eigenaar is van een catalogus. Indien een leverancier wordt verwijderd, wordt ook de verwijzende catalogus van de verwijderde leverancier verwijderd.

Inventarisatie beheerde goederen en dienstenposities voor OCI

Wij hebben de mogelijkheid toegevoegd om vlaggen te ontvangen die bepalen of het overgebrachte goed een dienstpositie of een goed met voorraadbeheer is. Beide vlaggen worden ondersteund voor het ontvangen van artikelen van OCI voor het Onventis-winkelwagentje.

Objecten voor rekeningtoewijzing exporteren

Er is een nieuwe mogelijkheid ingevoerd om de rekeningtoewijzingsobjecten te exporteren. Met die nieuw geïmplementeerde BC Job-adapter kan de beheerder een BC Job aanmaken, die in staat is de objecten van de rekeningtoewijzing gepland naar een van de beschikbare poorten te exporteren.

Bestellijst export

• We hebben een bug opgelost waarbij in specifieke gevallen de kennisgevingsontvanger voor de orderexport niet goed werd gewijzigd.
  • Bij het invoeren van de bestellijst via een van de dashboard opties, werden de automatisch ingestelde filters nog niet meegenomen in de export van de bestellijst. Wij hebben die logica toegevoegd om er in de toekomst rekening mee te houden.

Aangepaste boekhouding importeren

Wij hebben de import van de aangepaste boekhouding 1 & 2 uitgebreid met de mogelijkheid om de bestaande aangepaste boekhoudobjecten te verwijderen vóór de import van de nieuwe aangepaste boekhouding.

cXML bestelinterface

Wij hebben onze cXML-interface uitgebreid om inkooporders naar leveranciers te sturen. Wij hebben de mogelijkheid toegevoegd om ook externe opmerkingen op kop- en positieniveau naar de leverancier te sturen via de cXML-orderinterface.

PO.Create & PO.Change

• We hebben een bug verholpen in de interface PO Create naar SAP, waarbij de requisitioner werd geëxporteerd hoewel deze per parameter was gedeactiveerd.
  • We hebben de interface PO.Create en PO.Change aangepast, zodat de informatie over “Goods receipt expected” & “Goods receipt evaluated” zo is dat als de parameter “GR_IND_Value" leeg is, de tag <GrNonVal> ook leeg geëxporteerd moet worden.

PR.Create & PR.Change

• Wij hebben de interface PR.Change & PR.Create naar SAP uitgebreid, zodat het nu mogelijk is de definitieve goedkeuringsdatum als RelDate naar SAP te exporteren.

ORDERS05

We hebben de ORDERS05 importadapter uitgebreid om documenten op kop- en positieniveau van orders te kunnen importeren via BASE64-formaat.

PR.GetDetails (import van vraagpositie)

Bij het importeren van aanvragen uit SAP (PR.Getdetails) werd de informatie over het fabrikantnummer, de fabrikantnaam en het artikelnummer van de leverancier niet succesvol geïmporteerd. Die bug is hersteld.