1. Onventis 2023.4

Onventis 2023.4

De nieuwe Onventis 2023.4 release bevat diverse verbeteringen en bugfixes. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Release datum: Vrijdag 19 mei 2023

Release: dinsdag 6 juni 2023

Let op: Op verzoek van klanten bieden we nu aan om de release notes af te drukken. Daarom werd aan het einde van de pagina een “print”-icoon geplaatst.

Platform & Core

In deze versie van Onventis Buyer hebben we enkele verbeteringen aangebracht in de gebruikersimportfunctie om de uitvoeringstijd te verkorten. U zult geen verschillen merken in het gebruik van de import zelf, maar wel een optimalisatie in de uitvoeringstijd de volgende keer dat u de import uitvoert.

Met deze release hebben we ook actie ondernomen om SPAM categorisatie te voorkomen voor de e-mails die Onventis Buyer verstuurt.
Wij zorgen er nu voor dat de werkelijke afzender en het domein van het antwoordadres overeenkomen. Beide staan op noreply@onventis.com.
Bovendien hebben wij maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de weergegeven afzendernaam aangeeft dat de e-mail afkomstig is van onze toepassing en niet rechtstreeks van een e-mailaccount van een gebruiker. Daarom voegen we nu “[Onventis]” toe aan de afzendernaam van alle Onventis Buyer e-mails.

Supplier Management

Per evaluatie krijgt u nu in de nieuwe exportversie de volgende informatie:

Samenvatting

Een totaaloverzicht van alle leveranciers en hun evaluatieresultaten per evaluatie, met inbegrip van:

1. Nummer van de evaluatie
  2. Titel van de evaluatie
  3. Beschrijving van de evaluatie
  4. Stand van de evaluatie
  5. Coördinator van de evaluatie
  6. Begindatum van de evaluatie
  7. Goederengroep
  8. Organisatorische eenheid
  9. Nummer leverancier
  10. Naam leverancier
  11. Totale score per leverancier in procenten

Detail

Algemeen overzicht van alle leveranciers. Per leverancier krijgt u de punten, evaluatieresultaten en weging op het niveau van criteriagroep, criterium en vraag – plus het totale evaluatieresultaat voor die enquête iteratie.

Details leverancier

Per leverancier krijgt u een eigen Excel-tabblad, waarop u nu een gedetailleerd overzicht vindt van welke beoordelaar de leverancier heeft beoordeeld op het niveau van Criteriagroep, Criterium en Vraag, inclusief het totale beoordelingsresultaat per beoordelaar.

Screenshots

De vragenlijstontwerper (maken, ontwerpen en onderhouden van vragenlijsten voor Supplier Qualification) en de vragenlijstrunner (gebruikt voor het beantwoorden van vragen op het Onventis Supplier Portal) zijn bijgewerkt naar de laatste versie (SurveyJS Framework).

Het voordeel voor de gebruiker is dat de interface zich veel sneller gedraagt en daardoor het maken en beantwoorden van vragenlijsten een veel betere gebruikerservaring biedt.

De oude implementatie die voorheen in gebruik was, is nu verouderd.

Om aan de wettelijke vereisten te voldoen, worden Google fonts niet langer geladen van externe bronnen buiten het Onventis-netwerk. Alle in de Questionnaire Runner gebruikte lettertypes (gebruikt voor het beantwoorden van kwalificatieprocessen inclusief vragenlijsten) worden gehost op servers van Onventis.

Gebruikers van het Onventis Supplier Portal, die een (deep) link volgen naar een openstaand klantverzoek op het Portal Dashboard, zoals RFI, RFQ of Sales orders, werden direct doorgestuurd naar de aangesloten Supplier organisatie en de request pagina. Bij de extra configuratie om uw leverancier te vragen de laatste gebruiksvoorwaarden te aanvaarden, werd deze pagina niet getoond.

Met de wijzigingen in deze versie worden gebruikers die kiezen voor de deep links nu eerst naar de gebruiksvoorwaardenpagina gestuurd (indien deze aan de klantzijde is geconfigureerd), voordat zij toegang krijgen tot een verzoek.

Screenshots

De footer in het Onventis Supplier Portal is verwijderd. De verwijdering maakt deel uit van de nieuwe Onventis Sourcing Engine, die momenteel wordt geïmplementeerd.

Om leveranciers op het Onventis Supplier Portal een perfecte gebruikerservaring te bieden, moet de voetregel van het portaal worden verplaatst.

De volgende inhoud is verwijderd en is te vinden in de hoofdnavigatie aan de linkerkant of in de Header van het Onventis Supplier Portal (zie Screenshot):

• Juridische kennisgeving van Onventis (nieuwe link)
  • Onventis Algemene Voorwaarden
  • Onventis Privacyverklaring voor leveranciers
  • Onventis Netwerk ID

Screenshot

Gebruikers van het Onventis Supplier Portal kunnen nu een uniform en consistent knopontwerp ervaren in alle toepassingen.

Verschillende voorbeelden:

Procure-to-pay

De nieuwe winkelwagen

We werken momenteel aan een nieuwe gebruikersinterface voor onze winkelwagen. Sinds de laatste release kunt u de BETA-versie van de nieuwe winkelwagen testen en feedback geven. Hier leest u over de laatste updates van de nieuwe winkelwagen (BETA).

Met een nieuwe look & feel biedt de nieuwe winkelwagen een meer intuïtieve bruikbaarheid met nog veel meer interessante functies en verbeteringen die nog moeten komen. Momenteel is de nieuwe winkelwagen in BETA status, vandaar dat sommige functies die u zou kunnen gebruiken nog niet geïmplementeerd zijn. Daarom wordt u standaard naar de oude winkelwagen geleid, die nog steeds alle functionaliteiten biedt die u gewend bent.

Houd er rekening mee dat de nieuwe en de oude winkelwagen dezelfde basis hebben, elke verandering die u aanbrengt in de nieuwe winkelwagen zal gevolgen hebben voor de oude winkelwagen en vice versa.

Winkelwagen – Standaard

Met de volgende release (2023.5) zullen de belangrijkste winkelwagenfuncties beschikbaar zijn. In plaats van de nieuwe winkelwagen als standaard in te stellen met de volgende Release 2023.5, zal de nieuwe winkelwagen voorlopig nog alleen toegankelijk zijn via de knop “Probeer nieuwe winkelwagen (BETA)” in de oude winkelwagen.

Vanaf release 2023.5 willen wij u vragen de nieuwe winkelwagen intensief te testen en feedback te geven. Verder zullen we diepgaande sessies houden met geselecteerde klanten. Als u aan zo’n sessie wilt deelnemen, neem dan contact met ons op.

U kunt ons bereiken via de feedbackknop in de nieuwe winkelwagen of door een e-mail te sturen naar:

shoppingcart@onventis.de

Winkelwagen – Prestatieverbeteringen

We hebben verdere prestatieverbeteringen doorgevoerd om de gebruikers een vlottere ervaring te bieden bij het werken met de nieuwe winkelwagen en het invullen van informatie zoals leveranciers, informatie over kostentoerekening of materiaalgroepen.

Winkelwagen – Gepinde velden

We hebben een pinfunctie geïmplementeerd, waarmee u invoervelden kunt vastzetten. Hiermee kunt u gewenste velden vastpinnen in het paneel “vastgepinde sectie”, dat bovenaan de positie wordt getoond zodra u een veld hebt vastgepind. Met de vastgepinde velden kunnen gebruikers de belangrijkste informatie gemakkelijker en sneller invullen.

U kunt de pin modus activeren, door te klikken op het pin icoontje in de werkbalk van de winkelwagen positie.

Door te klikken op het pin-pictogram in de werkbalk van de winkelwagenpositie activeert u de pin-modus. Wanneer de pin-modus is geactiveerd, wordt naast elk invoerveld een pin-pictogram getoond.

Wanneer u op het pin-pictogram van een invoerveld klikt, bv. van de leverancier, gaat het veld standaard naar het paneel “Gepinde velden” bovenaan de positie. Als je deze sectie al naar een andere positie bovenaan hebt verplaatst, wordt de laatst geconfigureerde positie in aanmerking genomen voor het tonen van het vastgepinde velden paneel.

Wanneer u uw vastgepinde veld wilt verwijderen, hoeft u alleen maar te klikken op het pictogram “verwijderen” dat naast het vastgepinde veld staat (in actieve pin modus). Wanneer u een vastgepind veld opheft, gaat dit veld terug naar zijn oorspronkelijke plaats, bv. de leverancier gaat terug naar het paneel “Leverancier”.

Let op, het paneel “Gepinde velden” is alleen zichtbaar als u ten minste één veld aan deze sectie hebt gekoppeld.

Als u klaar bent met het bewerken van uw vastgepinde velden, kunt u de pinmodus weer uitschakelen door te klikken op het pin-icoon in de werkbalk van de positie. Dan verdwijnen alle pictogrammen naast de invoervelden weer.

Hoe geef je feedback?

Feedback is de sleutel tot verbetering.

Heeft u feedback voor de nieuwe winkelwagen die u met ons wilt delen? Wij waarderen uw feedback op de beta-versie van de nieuwe winkelwagen. U kunt uw mening over de nieuwe winkelwagen (BETA) delen door te klikken op de knop “Feedback” aan de rechterkant van de winkelwagen. Als u dat doet, wordt er een modal geopend waarin u ons kunt vertellen wat u wel of niet bevalt aan de nieuwe winkelwagen, de redenen voor uw beslissingen en andere waardevolle informatie.

Daarnaast kunt u hier uw gedachten delen door het onderstaande formulier in te vullen.

Alle gegevens worden anoniem verzameld, tenzij u bij vraag 3 van het feedbackformulier uw e-mailadres opgeeft.

We kijken uit naar uw feedback!

Organisatiespecifieke transactiesjabloon

We hebben een informatiepictogram toegevoegd naast de invoertaal van de transactiesjablonen om uit te leggen dat de eerst geconfigureerde taal de fallback-taal zal zijn indien er geen transactiesjabloon wordt bijgehouden in de taal van de leverancier.

Project in volgorde Positielijst

We hebben een bug verholpen waarbij in specifieke scenario’s het verkeerde boekhoudproject werd getoond in de tabel met de winkelwagenpositie en de tabel met de inkooporderpositie. Dat geval deed zich alleen voor wanneer kostentoerekeningsobjecten aan een specifieke bedrijfscode waren gekoppeld.

Uitbreiding van de informatie in de e-mail over de wijziging van de bestelling

Wij hebben de inhoud van het per post verzonden “Orderwijzigingsdocument” uitgebreid met de informatie over de bijgevoegde documenten in de orderwijziging. De mail wordt naar de leverancier gestuurd indien de klant een orderwijziging heeft ingevoerd.

Uitgebreid gebruik van UNSPSC voor Oci Inkomend

We hebben de mappingopties voor de OCI inbound met betrekking tot de UNSPSC uitgebreid, zodat ze nu ook werken met de tot 20 tekens beperkte SAP-velden. Mocht u dit willen opzetten, neem dan contact op met uw contactpersoon bij ons bedrijf.

Leverancier Import ZCREMAS05

Wij hebben het importeren van leveranciers uit SAP uitgebreid, zodat voortaan de geïmporteerde REGIO van het adressegment (E1LFA1M) in aanmerking wordt genomen wanneer leveranciers uit SAP worden geïmporteerd (VIA ZCREMAS05).

Goedkeuring servicenota en overdracht van orderwijzigingen (PO.Change)

We hebben een bug verholpen die optrad wanneer een nieuwe positie werd toegevoegd aan een servicenota, die na goedkeuring van de servicenota moest worden overgebracht naar de PO. In geval van een actieve SAP-interface om de orderwijziging (PO.Change) te exporteren, werd specifieke informatie over het kostentoewijzingsobject niet overgedragen, wat leidde tot een bug waardoor de servicenota niet kon worden goedgekeurd.

Uitbreiding van de interface voor het openen van orders

Bij de export van orderwijzigingen via openTRANS-formaat kan het type wijziging worden toegevoegd. Afhankelijk van de verzonden waarde heeft het ontvangende ERP-systeem meer informatie of de positie in Onventis is gewijzigd, toegevoegd of geannuleerd.