1. Onventis 2022.8

Onventis 2022.8

De nieuwe Onventis 2022.8 release bevat diverse verbeteringen en bugfixes. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Release: dinsdag 29 november 2022

Supplier Management

Een nieuwe licentierol met een nieuw toegangsrecht wordt vrijgegeven. Met dit toegangsrecht hebben alle klanten toegang om de configuratie van de EcoVadis-instellingen in het Onventis-configuratiemenu te bekijken en te bewerken (verbinding maken, de configuratie wijzigen, de verbinding verbreken).

• De gebruiker kan filteren op leveranciers en de huidige fase en voortgangsstatus van hun EcoVadis-beoordelingscampagnes.
  • De gebruiker kan naar leveranciers filteren op “bestaande EcoVadis-score” en op zijn specifieke scorewaarden.

Als EcoVadis klant (met API gebruiksrechten), heeft u nu de mogelijkheid om uw API gebruikerswachtwoord regelmatig direct in de Onventis Administratie te wijzigen.

Aanvullende locatiegegevens worden nu opgehaald per integratie-ID en getoond in de ESG-gegevens per leveringsrecord. Dit zal helpen om te bepalen aan welke rechtspersoon de EcoVadis-scorecard toebehoort (straat, stad, land).

• De vier ‘EcoVadis Scorecard-statussen’ worden nu in één gebied aan de gebruiker getoond.
  • Als een EcoVadis-scorecard is verlopen, wordt dit gemarkeerd.
  • Alle ESG-gegevens die via de EcoVadis-connector worden opgehaald, worden geherstructureerd om het gebruik van de gegevens te vergemakkelijken, zoals de Scorecard-link.
  • Het tijdstip voor een volledige update van EcoVadis-gegevens wordt nu elke dag om 5 uur ‘s ochtends uitgevoerd om de meest recente ESG-gegevens per werkdag te verstrekken.

Leveranciers hebben nu de mogelijkheid om hun EcoVadis Scorecards als een eigen certificaattype te uploaden naar hun Onventis Supplier Profile. Deze scorekaarten kunnen worden gedownload door elke gebruiker die toegang heeft tot het Onventis Supplier Profile. De EcoVadis Scorecard toont gedetailleerde duurzaamheidsbeoordelingen (ESG).

Kopers hebben nu de mogelijkheid om binnen het Onventis leveranciersnetwerk te zoeken en te filteren op het nieuwe certificaattype “EcoVadis Scorecard”, dat vervolgens alle leveranciers toont die een EcoVadis Scorecard uploaden naar hun Onventis leveranciersprofiel.

De Supplier Portal laadt niet langer lettertypen van de Google-servers. De lettertypes worden opgeslagen op de Onventis-servers om van daaruit te worden geladen.

Procure-to-pay

Orders filteren op basis van de raamovereenkomst van de posities

Wij hebben de mogelijkheid ingevoerd om te filteren op orders die posities bevatten met een specifieke raamovereenkomst. Nu is het veel gemakkelijker om bestellingen te vinden die betrekking hebben op een specifieke raamovereenkomst. Als onderdeel van de implementatie van die nieuwe filtermogelijkheid hebben we de nieuwe keuzelijsten geïmplementeerd met een ingebouwde zoekfunctie, zodat de gebruiker veel gemakkelijker en sneller individuele bestellijstfilters kan instellen. Die nieuwe keuzelijsten zullen beschikbaar zijn op bijna alle filterconfiguratiepagina’s.

Kaderovereenkomst als onderdeel van de export van de bestellijst

Wij hebben de excel-export van de bestellijst uitgebreid met de informatie van de gekoppelde raamovereenkomst van elke positie. Als in een orderpositie een raamovereenkomst is geselecteerd, wordt in de export van de orderlijst het nummer van de raamovereenkomst van de positie vermeld in de excel-kolom “OP_FrameAgreement”.

Kaderovereenkomst als onderdeel van de OPENTRANS orderexport

Wij hebben de OpenTrans export van inkooporders en inkooporderwijzigingen uitgebreid met de kaderovereenkomstinformatie van de positie. Het wordt geëxporteerd als een nieuwe REMARK van het type “Onv-FrameAgreement” en bevat het nummer van de raamovereenkomst die gekoppeld is aan de positie van de inkooporder.

Kaderovereenkomst als onderdeel van de bestelling-PDF

Wij hebben de Order-PDF uitgebreid met de mogelijkheid om informatie over de raamovereenkomst van elke positie toe te voegen. Dat kan zoals gebruikelijk worden geactiveerd in de Organisatie-instelling in het tabblad inkooporder, paragraaf “Order PDF” met de instelling “Weergave van raamovereenkomsten in order PDF”. Als de instelling actief is en de orderpositie een raamovereenkomst bevat, wordt de informatie getoond in de Order-PDF.

Kaderovereenkomst in bestellingen – geschiedenis logboek uitbreidingen

We hebben het geschiedenislogboek van inkooporderposities bij het automatisch vinden van een raamovereenkomst uitgebreid, zodat het nu gemakkelijk te begrijpen is of een raamovereenkomst voor een orderpositie is gevonden op basis van een geldige catalogusvoorwaarde of op basis van een actieve raamovereenkomst die is gevonden op basis van de leverancier, de materiaalgroep en de geldige looptijddatum van de raamovereenkomst.

Frame Agreement berekening voor orderposities – Bug fixes

• Er is een bug verholpen waarbij in specifieke gevallen de prefill-logica van een raamovereenkomst in de inkooporderpositie niet werkte zoals verwacht.
  • Er is een bug verholpen waarbij bij wijziging van de materiaalgroep in het inkooporderpositie detail de berekeningslogica om de juiste raamovereenkomst te vinden niet goed werkte.
  • Er is een bug verholpen waarbij bij het overbrengen van een positie van een bestaande inkooporder naar een nieuwe inkooporder de berekening van de raamovereenkomst niet goed werkte.

We hebben een bug verholpen waardoor de leveringsdatum van een catalogusartikel in de winkelwagen opnieuw werd berekend wanneer de winkelwagen werd verzonden. In plaats van de handmatig gewijzigde leveringsdatum te gebruiken, werd de leveringsdatum herberekend op basis van de in de voorwaarden van dit catalogusartikel vastgelegde levertijd.

Nu is het weer mogelijk om de leveringsdatum van het catalogusartikel in de toekomst te zetten zonder dat deze leveringsdatum in de inkooporder verloren gaat wanneer de winkelwagen wordt ingediend. Het is echter niet mogelijk de leveringsdatum in het verleden vast te stellen.

In Onventis kan worden geconfigureerd of de desbetreffende posten als inkooporder worden aangemaakt of dat de posten eerst als aanvraagregel moeten worden aangemaakt wanneer de winkelwagen wordt verzonden. Tot nu toe was het mogelijk om vorderingsartikelen aan te maken op basis van het type artikel (vrije tekst of catalogusartikel), de geselecteerde leverancier, de materiaalgroep van de positie of zoals recentelijk toegevoegd op basis van de categorie accounttoewijzing van de winkelwagenposities.

Wij bieden nu ook de mogelijkheid om aanvraagartikelen te creëren op basis van de totale prijs (netto) groter of gelijk aan een gedefinieerde waarde en valuta van het catalogus- of vrijetekstartikel. Dit kan ook worden geconfigureerd in de organisatie-instellingen, tabblad “inkooporder”, onderdeel “Winkelwagen”.

We hebben een interfacefout opgelost waarbij het in specifieke gevallen niet mogelijk was om de orderwijziging naar SAP te sturen wanneer een nieuwe positie met succes aan de inkooporder was toegevoegd.

We hebben een bug verholpen waarbij in het geval van een verwijderde organisatorische eenheid de goedkeuringsworkflowstappen verkeerd werden berekend op basis van de oude en verwijderde organisatorische eenheid.

We hebben een bug verholpen waarbij bij het importeren van organisatorische eenheden de CAPEX-toewijzingen en -wijzigingen werden genegeerd.

We hebben een bug verholpen waardoor externe bijlagen niet correct werden weergegeven in e-mails.

Een fout bij de overdracht van aanbiedingen uit ABIS is hersteld. Dit werd veroorzaakt door een veranderd systeemgedrag bij Amazon. Nu kunnen aanbiedingen opnieuw worden gewijzigd in de winkelwagen en in de bestelling.

Voor Punchout Lvl.2 die door ABIS kan worden uitgevoerd, hebben wij het verzoekbericht gewijzigd om te voldoen aan de nieuwe vereisten in verband met de ProductID.

We hebben een bug verholpen waardoor de info over ongeldige voorwaarden verkeerd werd weergegeven.