1. Onventis 11.8

Onventis 11.8

De nieuwe Onventis 11.8 release bevat diverse verbeteringen en bug fixes op het gebied van Procure-to-Pay, Supplier Management en Core, en nieuwe functies op het gebied van Source-to-Contract. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Release datum: dinsdag 21 december 2021

Supplier Management

De functie voor het opnieuw starten van een kwalificatie is uitgebreid tot de statussen “verzonden” en “verlopen”. Het e-mailadres van de leverancier wordt ook aan de gebruiker meegedeeld voor controledoeleinden.

update

Procure-to-pay

Enkele ontbrekende vertaalstrings werden aangepast, zodat knoppen, veldnamen of beschrijvingen weer correct worden weergegeven.

update

Tot nu toe moet de gebruiker handmatig de inkoopgroep invullen die in de winkelwagen aan de materiaalgroep is toegewezen. Met deze nieuwe implementatie is het gedrag van het systeem verbeterd, zodat de winkelwagen zonder veel moeite kan worden verzonden.

update

Fout verbeterd, waardoor het selectievakje voor de kaderopdracht nog steeds zichtbaar was bij het verzenden van een offerteaanvraag, zelfs als het selectievakje “kaderopdracht op kopniveau markeren” in de organisatie-instellingen is uitgeschakeld.
Ook was het selectievakje voor kaderbestellingen niet geactiveerd in de inkooporder, ook al was het geactiveerd in zowel de organisatie-instellingen als op de pagina tijdens het overbrengen van RFQ naar order.

bug

Fout verholpen waardoor het organisatieobject werd verwijderd van de inkooporder wanneer het organisatieobject niet is toegewezen aan de goedkeurder en de goedkeurder het gebruikersrecht heeft om organisatieobjecten te wijzigen in orders en winkelwagen.

bug

De mogelijkheid om een inkooporder met de status “Wordt verwerkt” af te sluiten, is nu alleen mogelijk als het bijbehorende gebruikersrecht “Handmatig afronden van de order die wordt verwerkt” is toegekend.

Evenzo kunnen orders, die reeds naar de leverancier zijn verzonden, alleen worden voltooid en gearchiveerd indien het gebruikersrecht “Order handmatig voltooien” is toegekend.

update

Fout verholpen die ervoor zorgde dat orders automatisch werden gearchiveerd op basis van het gedefinieerde tijdsbestek in de orderverwerkingsworkflow, ook al werd een eindbevestigde goederenontvangst, afleveringsbon of servicenota geannuleerd en de order dus niet meer gesloten.

bug

De selectievakjes worden alleen getoond in de lijst van de vereiste artikelen als ze kunnen worden gebruikt. Tot nu toe werden de selectievakjes getoond, zelfs wanneer zij geen enkele functie hadden, bijvoorbeeld omdat de toegangsrechten ontbraken.

update

Met dynamische accounttoewijzing worden artikelen in de winkelwagen automatisch toegewezen aan een account. In de toekomst zullen de gebruikers ervan in kennis worden gesteld dat de handmatig aangepaste informatie over de toewijzing van de rekeningen van de artikelen zal veranderen indien de organisatorische eenheid of het organisatieobject in het winkelwagentje wordt gewijzigd, voor zover de organisatorische eenheid of het organisatieobject geldige criteria zijn voor de bepaling van de toewijzing van de rekeningen.

update

Wij hebben de logica van aanvullende artikelvelden uitgebreid, zodat zij correct in aanmerking worden genomen in het geval dat een vraagpositie met aanvullende velden gekoppeld is aan een catalogusartikel met aanvullende velden. Er zijn twee hoofdscenario’s die het uitgebreide gedrag duidelijk maken:

• indien de gekoppelde cataloguspositie dezelfde of andere extra velden heeft, worden de extra velden van de cataloguspositie niet overschreven door de extra velden van het regelitem in vrije tekst. In dit geval wordt de volgende melding aan de gebruiker getoond: “De extra velden van het regelitem met vrije tekst werden leeggemaakt, omdat de gekoppelde cataloguspositie eigen extra velden bevat.”.
  • indien de gekoppelde cataloguspositie geen extra velden heeft, worden de extra velden van het regelitem met vrije tekst overgeslagen. In dit geval wordt de volgende melding aan de gebruiker getoond: “De extra velden van het regelitem met vrije tekst werden leeggemaakt omdat de gekoppelde cataloguspositie geen extra velden heeft”.
update

Wij hebben de hernummering van goedkeuringsstappen in de ordergoedkeuring, de goedkeuring van declaratieartikelen en de goedkeuring van facturen aangepast voor het geval er stappen worden geschrapt.

Wanneer een stapnummer meerdere malen wordt toegekend, en een stap wordt verwijderd, zullen de volgende stappen niet meer herberekend worden en hun ingestelde nummer behouden. Wanneer een stapnummer slechts eenmaal is toegekend, en een stap wordt verwijderd, zullen de volgende stappen opnieuw worden berekend om het resulterende gat in nummers op te vullen.

U kunt de stapnummers op elk moment nog handmatig aanpassen.

update

Wij hebben het systeemgedrag aangepast zodat een persoon die verantwoordelijk is voor een object voor de toewijzing van een rekening, een order, factuur en dienstennota slechts één keer hoeft goed te keuren als hij of zij goedkeurder is voor meerdere stappen voor dit object voor de toewijzing van een rekening.

update

We hebben een fout hersteld die ervoor zorgde dat opeenvolgende stappen in een goedkeuringsworkflow opnieuw werden genummerd en parallel werden getriggerd. Deze situatie doet zich voor als er een goedkeuringsworkflow is geconfigureerd, waarin meer dan één stap met hetzelfde stapnummer wordt getriggerd. Nu worden workflow stappen sequentieel getriggerd als ze hetzelfde stapnummer hebben, tenzij ze zijn geconfigureerd als parallelle stappen.

bug

Platform & Kern

Gebruikers kunnen nu hun “gebruikerstaal” wijzigen in hun gebruikersprofiel, zelfs als zij niet het recht hebben om andere waarden in het gebruikersprofiel te wijzigen.

Het veld Gebruikerstaal is verplaatst naar het tabblad Basisgegevens van het gebruikersprofiel voor eenvoudiger toegang.

Gebruikers kunnen dus met de toepassing werken in de taal die zij verkiezen.

update

Met de instelling voor sjabloongebruikers kunnen klanten tijdens de gebruikersimport waarden overdragen van een aangewezen sjabloongebruiker naar andere gebruikers. Als een gebruiker als sjabloongebruiker is geconfigureerd, wordt de delta tussen het invoerbestand van de gebruiker en de sjabloongebruiker genomen van de sjabloongebruiker. Deze functionaliteit is nu uitgebreid, zodat ook de gebruikersgroep, de organisatie-eenheid, het organisatieobject, de overste en het hiërarchieniveau worden overgenomen van de sjabloongebruiker, tenzij deze gegevens in het importeersjabloon zijn gespecificeerd of leeg zijn.

update

De menu- en toepassingspictogrammen van Onventis Buyer zijn herwerkt om te zorgen voor consistentie in alle Onventis-toepassingen en hebben nu een meer gestroomlijnde en moderne look.

update

Bron-naar-contract

Bug verholpen die verhinderde dat een materiaalgroep werd geselecteerd tijdens het maken van een tekstsjabloon voor een offerteaanvraag.

bug

Voortaan worden externe bestanden die een leverancier in de kopgegevens van een offerte heeft bijgevoegd, automatisch overgebracht naar een inkooporder als die nieuw is aangemaakt op basis van een aanvraag. Deze bestanden worden bijgevoegd naast de externe bestanden van de RfQ zelf, in de aankooporder onder “Extern(e) bestand(en)”.

Bovendien worden zowel externe bestandsbijlagen van een RfQ als externe bestandsbijlagen van een offerte ook overgebracht naar een inkooporder als er geen nieuwe inkooporder wordt aangemaakt, maar de offerte wordt overgebracht naar een bestaande inkooporder.

update

Teamleden in RFQ’s ontvangen nu ook e-mailmeldingen als een leverancier deelneemt of weigert deel te nemen aan een RFQ, op voorwaarde dat het teamlid het tabblad leverancier in de RFQ mag zien.

Teamleden zullen ook de e-mailmeldingen ontvangen dat een leverancier een aanbieding heeft gestuurd voor een RFQ, op voorwaarde dat het teamlid het recht heeft om het tabblad aanbieding in de RFx te zien.

Als u deze emails niet wilt sturen, kunt u de globale email sjablonen uitschakelen, maar dan zal de coördinator van de RFQ ook geen emails ontvangen.

update

Extra velden van RFx-artikelen worden nu ook overgedragen wanneer een bod wordt overgedragen naar een inkooporder, op voorwaarde dat extra velden beschikbaar zijn voor inkooporderartikelen.

update

Voorheen werden de schaalhoeveelheden aan de leverancierszijde weergegeven in het aanbiedingsitem uiterst rechts op de pagina. Dit leidde er vaak toe dat deze hoeveelheid over het hoofd werd gezien. Vanaf nu wordt de hoeveelheid aan de linkerkant weergegeven, wat een beter overzicht creëert.

update

Met behulp van het selectievakje “Gebruik organisatie-eenheid van vraagpositie in verzoeken” is het nu mogelijk dat de overdracht van een verzoek naar een verzoek gebaseerd is op de organisatie-eenheid van de verzoeker en niet langer op de organisatie-eenheid van de koper. Wanneer requisitie-items aan bestaande RFx’s worden toegevoegd, wordt de organisatorische eenheid niet meer gewijzigd. Indien eisen worden samengevoegd tot een verzoek, controleert de toepassing of dezelfde organisatorische eenheid bestaat voor alle eisen. Zo ja, dan wordt dit als basis gebruikt, zo nee, dan wordt de standaard organisatorische eenheid van de koper als basis gebruikt.

Indien een offerte wordt omgezet in een of meer inkooporders en het selectievakje is geactiveerd, zal de applicatie in de toekomst rekening houden met de organisatorische eenheid van de onderliggende vereiste bij het aanmaken van de inkooporders. De standaardwaarden kunnen worden aanvaard zoals gebruikelijk, of worden overschreven met de instellingsopties hieronder op dezelfde pagina.

update

Er is een fout hersteld waarbij reeds gearchiveerde aanvragen ook werden weergegeven in de widget voor data en deadlines in het gebied “Offerteaanvraag met offerteperiode deadline < 3 dagen”.

bug

Vanaf nu worden contracten uit het nieuwe contractbeheer ook weergegeven in de stamgegevensrecord leverancier.

Een contract wordt weergegeven indien in het contract naar de leverancier wordt verwezen door middel van een opzoekingsveld. Een loutere tekstuele vermelding is niet voldoende.

update

Verhelpen van een bug, die ervoor zorgde dat sommige klantspecifieke velden in contractbeheer werden weergegeven met een “_” voorvoegsel.

bug

Verhelpen van een bug, die ervoor zorgde dat sommige klantspecifieke velden in contractbeheer automatisch werden vertaald.

bug