1. Onventis Invoice Processing 2023.3

Onventis Invoice Processing 2023.3

Release Test: Zaterdag, 17 juni 2023

Release Productie: Zaterdag, 01 juli 2023

Workflow Groepen

In deze release is het mogelijk om de verschillende workflow tegels te groeperen op het dashboard. Op deze manier kan er nieuwe tab-groep aangemaakt worden om de verschillende processen onder te verdelen. Hieronder zie je het onderhoudsscherm om dit te configureren:

Voorbeeld

Zodoende kun je zelf de indeling maken om het Dashboard scherm overzichtelijk in te delen:

Beheer transactienummering

Vanaf nu is het mogelijk voor een applicatiebeheerder om de toewijzing van transactienummering te beheren en daarmee aan te maken of aan te passen.

Dit menu-item kan gevonden worden via Onderhoud -> Applicatie Basisgegevens -> Financieel -> Transactienummering:

To-Do lijst in Onventis Buyer

Een nieuwe stap binnen de integratie van Onventis systemen, in deze release is de user interface met Onventis Buyer verder uitgebreid. Zo kunnen gebruikers het aantal transacties in hun (facturen)werklijst toevoegen aan hun To-Do lijst in Onventis Buyer. Met de uitrol van de functionaliteit zullen de factuurtransacties standaard zichtbaar worden in de Buyer omgeving en ziet er als volgt uit:

‘Onthoud mij’ voor SSO/Azure AD

Ook bij het gebruik van een Active Directory integratie kan een gebruiker nu aangeven dat hij/zij ingelogd wil blijven in de browser. Dit gebeurt middels het aanvinken van de ‘Onthoud mij’ checkbox. Op deze manier blijft de gebruiker ingelogd en hoeft er niet meer steeds op de ‘login met Microsoft’ knop te worden gedrukt. Om hier gebruik van te maken dient eerst de checkbox te worden aangevinkt om vervolgens in te loggen door op de ‘login met Microsoft’ knop te drukken:

Email import | Juiste volgorde van bijlage.

Voorheen werden bijlagen altijd alfabetisch gesorteerd bij een import vanuit de mailbox:

Dit gaf echter verwarring gezien de sortering van de bijlage in de daadwerkelijke mail anders is dan in de Onventis applicatie.

Nu worden bijlagen op dezelfde manier gesorteerd als in de oorspronkelijke e-mail van de leverancier. Indien er meerdere bijlages in de e-mail staan, wordt als hoofddocument gekozen; de eerste PDF die wordt gevonden, uitgelezen van links naar rechts. Vaak het is het namelijk zo, dat de eerste PDF in een e-mail ook de daadwerkelijke factuur is en volgende PDF’s die worden gevonden factuurbijlagen zijn.

API – import meerdere bankrekeningen

Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in onze API voor het importeren van bankrekeningen:

• Het is nu mogelijk om meer dan 1 bankrekening tegelijkertijd te importeren voor een relatie.
  • Indien een bankrekeningnummer al bestaat, wordt de bestaande informatie bijgewerkt.
  • Oude bankrekeningnummers worden gedeactiveerd als ze bij een nieuwe import niet meer via de API worden opgehaald.
  • Het is mogelijk om een standaard/default bankrekeningnummer toe te wijzen.

Met deze wijzigingen zullen integraties met externe systemen efficiënter verlopen en is de kans op fouten geminimaliseerd.

Onze Onventis Invoice Processing applicatie is gebouwd op een low-code platform. Veel van onze klanten gebruiken deze technologie al om de verwerking van facturen, maar ook andere processen te digitaliseren en te automatiseren. Wilt u ook meer weten over onze mogelijkheden en het gebruik van onze technologie?

Neem contact met ons op en we analyseren graag samen de mogelijkheden om ook uw processen te optimaliseren!

Release

Wij willen u graag informeren over de data van de komende nieuwe releases. Op die manier kunt u hier al rekening mee houden en uw testwerk op tijd reserveren.

• Release 2023.4
      • Release Test: 26 august 2023
      • Release Productie: 09 september 2023
    • Release 2023.5
      • Release Test: 04 november 2023
      • Release Productie: 18 november 2023