1. Onventis 2023.3

Onventis 2023.3

De nieuwe Onventis 2023.3 release bevat diverse verbeteringen en bugfixes. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Release datum: donderdag 6 april 2023

Release: dinsdag 25 april 2023

Supplier Management

Update van het .NET framework dat gebruikt wordt in Onventis Supplier Search. Gebruikers van Onventis Supplier Search zullen profiteren van nieuwe en snellere mogelijkheden in toekomstige feature ontwikkelingen (cloud-native).

Voor alle gebruikers in alle UI-talen zijn de directe links naar productpagina’s op de Onventis Shop vereenvoudigd tot de volgende drie links. De Onventis Shop detecteert de taal van uw browser en biedt u alle productinformatie aan in de meest geschikte taal:

https://shop.onventis.com/portal/catalog
https://shop.onventis.com/portal/edi
https://shop.onventis.com/portal/punchout

Het aantal tekens voor het gebruik van het @-symbool beïnvloedde de prestaties van de browser en kon leiden tot een bevroren scherm. De validatie van het e-mailinvoerveld is verbeterd en werkt weer naar behoren.

Gebruikers ondervonden een onverwacht gedrag tijdens het gebruik van de Mircosoft Edge Browser (Versie 109.0.1518.78), bijvoorbeeld in de leverancierslijst. Het scherm ging langzaam in kleine stapjes omhoog. Dit probleem is opgelost in deze Onventis-versie.

Opmerking: Alle gebruikers van Onventis moeten de laatste versies van hun browsers gebruiken. Zie ook de Onventis systeemvereisten voor de beste gebruikerservaring: https://www.onventis.com/system-requirements/

Procure-to-pay

De nieuwe winkelwagen

We werken momenteel aan een nieuwe gebruikersinterface voor onze winkelwagen. Sinds de laatste release kunt u de BETA-versie van de nieuwe winkelwagen testen en feedback geven. Hier leest u over de laatste updates van de nieuwe winkelwagen (BETA).

Met een nieuwe look & feel biedt de nieuwe winkelwagen een meer intuïtieve bruikbaarheid met nog veel meer interessante functies en verbeteringen die nog moeten komen. Momenteel is de nieuwe winkelwagen in BETA status, vandaar dat sommige functies die u zou kunnen gebruiken nog niet geïmplementeerd zijn. Daarom wordt u standaard naar de oude winkelwagen geleid, die nog steeds alle functionaliteiten biedt die u gewend bent.

Houd er rekening mee dat de nieuwe en de oude winkelwagen dezelfde basis hebben, elke verandering die u aanbrengt in de nieuwe winkelwagen zal gevolgen hebben voor de oude winkelwagen en vice versa.

Winkelwagen – Standaard

Wij willen u informeren dat met Release 2023.5 de nieuwe winkelwagen de nieuwe standaard wordt, wanneer u de winkelwagen opent. U hebt echter nog steeds de mogelijkheid om over te schakelen en te werken met de oude boodschappen voor de twee verwachte releases (2023.5 en 2023.6).

Winkelwagen – Prestatieverbeteringen

We hebben prestatieverbeteringen doorgevoerd om de gebruiker een vlottere ervaring te bieden bij het werken met de nieuwe winkelwagen en het invullen van informatie zoals leveranciers, informatie over kostentoerekening of materiaalgroepen.

Winkelwagen – Positie-indeling

We hebben de lay-out van de winkelwagenposities veranderd. Nu wordt slechts één paneel per regel weergegeven. De informatie per paneel wordt weergegeven in twee blokken.

Alle panelen zijn standaard uitgeklapt. Als de gebruiker besluit een paneel handmatig in te klappen, wordt deze beslissing opgeslagen, zodat de gebruiker deze actie niet hoeft te herhalen.

Verder kunnen panelen met het sleeppictogram in de rechterhoek worden verplaatst en gerangschikt volgens de voorkeuren van de gebruiker. Deze opstelling wordt ook opgeslagen voor de gebruiker.

Winkelwagen – ontbrekende verplichte informatie markeren

Als de winkelwagenpositie verplichte informatie bevat, tonen we nu een rood uitroepteken in de winkelwagencheckout. Als u met de muis op dit pictogram gaat staan, wordt het aantal ongeldige posities in het winkelwagentje getoond.

Wanneer u op dit pictogram klikt, wordt u naar de eerste winkelwagenpositie geleid met ontbrekende verplichte informatie.

Het rode uitroepteken staat ook direct naast de positie van het winkelwagentje. Wanneer u met de muis op dit pictogram gaat staan, worden alle ontbrekende verplichte gegevens opgesomd.

Winkelwagen – Erfdeelpagina

Wij groeperen nu de te erven informatie op de overervingspagina, zodat de nodige informatie gemakkelijker en efficiënter kan worden gevonden en geërfd.

Hoe geef je feedback?

Feedback is de sleutel tot verbetering.

Heeft u feedback voor de nieuwe winkelwagen die u met ons wilt delen? Wij waarderen uw feedback op de beta-versie van de nieuwe winkelwagen. U kunt uw mening over de nieuwe winkelwagen (BETA) delen door te klikken op de knop “Feedback” aan de rechterkant van de winkelwagen. Als u dat doet, wordt er een modal geopend waarin u ons kunt vertellen wat u wel of niet bevalt aan de nieuwe winkelwagen, de redenen voor uw beslissingen en andere waardevolle informatie.

Daarnaast kunt u hier uw gedachten delen door het onderstaande formulier in te vullen.

Alle gegevens worden anoniem verzameld, tenzij u bij vraag 3 van het feedbackformulier uw e-mailadres opgeeft.

We kijken uit naar uw feedback!

Organisatiespecifieke transactiesjabloon

Wij bieden nu de mogelijkheid om transactiesjablonen per organisatorische eenheid te definiëren. Daartoe moet u navigeren naar Configuratie, sectie “Sjablonen”, “Transacties” selecteren en een organisatorische eenheid koppelen aan een transactiesjabloon. U kunt elke transactiesjabloon in meerdere talen configureren. Een transactiesjabloon kan slechts aan één organisatorische eenheid worden gekoppeld. Tijdens de configuratie kunt u alleen die organisatorische eenheden selecteren die nog niet in kaart zijn gebracht.

Opmerking: de eerst geselecteerde en geconfigureerde invoertaal in de organisatorische eenheid specifieke transactiesjabloon is de fallback taal die wordt gebruikt voor de Order PDF als de transactiesjabloon niet is geconfigureerd in de taal van de leverancier. Indien de taal van de leverancier bijvoorbeeld Frans is, maar de transactiesjabloon in het Frans is geconfigureerd, wordt de kop- en voettekst weergegeven in de taal waarin de transactiesjabloon eerst was geconfigureerd, bijvoorbeeld in het Engels.

Als u geen transactiesjablonen per organisatorische eenheid wilt instellen, verandert er niets voor u. Het transactie sjabloon voor de hele organisatie wordt als standaard genomen.

Indien geconfigureerd, wordt de kop- en voettekst die in de transactiesjablonen is geconfigureerd, getoond in de inkooporder (en Order-PDF) en in de verkooporder.

E-mail van leverancier op PDF

We hebben de PDF aangepast zodat nu ook de E-Mail van de leverancier deel uitmaakt van de order / orderwijziging PDF.

Belastingtarief op PDF

Als het belastingtarief is ingesteld om te worden weergegeven op de PDF van de bestelling, wordt nu ook een + voor de belasting weergegeven, om beter te benadrukken dat de belasting bovenop is toegevoegd.

Douaneaangifte wordt standaard ingesteld op vereist in winkelwagen indien instelling actief is

Als de organisatorische instelling “Douaneaangifte” standaard vereist is (Tabblad “Algemeen” sectie “Instellingen”) wordt het selectievakje “Douaneaangifte vereist” automatisch aangevinkt in de winkelwagen voor vrije posities.

Tot nu toe gold deze instelling alleen voor bestelposten.

Dienstnota export

Er is een nieuw toegangsrecht ingevoerd, dat moet worden geactiveerd om de gebruiker met de betreffende gebruikersrol in staat te stellen de lijst met servicenota’s te exporteren. Nu is het mogelijk individuele gebruikers te definiëren, of de gebruiker de lijst met servicenota’s mag exporteren of niet.

Dienstnota’s maken

We hebben een nieuwe instelling toegevoegd ” in de workflow van de orderverwerking (Tab: “Servicenota”). Door de instelling te activeren, is het voor leveranciers en klanten (indien de klant servicenota’s mag invoeren) mogelijk om de servicenota in te voeren zonder een verkooporderbevestiging. Indien een servicenota is goedgekeurd en met succes is ingevoerd, wordt de stap van de orderbevestiging automatisch afgesloten.

Dit zal leiden tot een log in de geschiedenispagina van de bestelling, met de vermelding “de bestelling werd automatisch bevestigd door een ingevoerde servicenota”.

SAP-berekeningsschema

We hebben het aantal toegestane tekens uitgebreid tot het maximum voor het gebruik van het rekenschema in het winkelwagentje en de bestelling, zodat het mogelijk is het rekenschema ook in verschillende talen te gebruiken.

Goedkeuring van verkooporders

We hebben een bug opgelost, dat de geschiedenispagina van een verkoopordergoedkeuring een verkeerde goedkeurder toont.

Bij een goedkeuring van een verkooporderwijziging, waarbij de besteller-gebruiker is geconfigureerd als goedkeurder en deze gebruiker is geblokkeerd, gaf het logboek van deze goedkeuringsstap op de geschiedenispagina ten onrechte aan dat de goedkeuring was doorgestuurd naar de superbeheerder. De goedkeuring werd echter doorgestuurd naar de plaatsvervanger van de gebruiker van de bestelling.

Deze bug is nu verholpen, en het logboek toont nu het juiste bericht dat de goedkeuring is doorgestuurd naar de plaatsvervanger.

Kostentype voor externe catalogi.

We hebben het gedrag met betrekking tot de toewijzing van Klantrekeningen en Kostensoorten tussen OCI, CXML Punchout, Punchin en API op elkaar afgestemd. Nu zullen alle extern overgebrachte artikelen de juiste waarden krijgen als een Eclass of UNSPSC wordt overgebracht die in de toewijzing van de materiaalgroep wordt gehandhaafd. Indien een materiaalgroep rechtstreeks wordt overgebracht, heeft deze voorrang op een externe classificatie.

Bijwerking van de voorwaarden bij de overdracht naar een inkooporder

We hebben een bug verholpen waardoor de voorwaarden van artikelen uit een statische catalogus niet werden bijgewerkt voordat ze naar de bestelling werden overgebracht.

UNSPSC voor de materiaalgroep mapping via OCI-Punchout

Na de ondersteuning van UNSPSC voor CXML gebaseerde punchouts hebben we deze functie nu ook toegevoegd voor OCI. Nu is het mogelijk om de Materiaalgroep te vinden via UNSPSC tijdens de winkelwagenoverdracht. Als zowel een UNSPSC als een Eclass wordt gehaald, wint de Eclass.

Leveringsdatum voor externe catalogi = 0 of NULL

Wij hebben logica’s ingevoerd om tot dusver onverantwoorde randgevallen bij de overdracht van artikelen uit externe winkels aan te pakken.

• Als externe winkels levertijd = 0 naar de winkelwagen sturen, worden de standaardinstellingen voor de leveringsdatum in aanmerking genomen. Als er geen standaardinstellingen voor de leveringsdatum zijn geconfigureerd, wordt de leveringsdatum ingesteld op de huidige datum.
  • Indien de levertijd leeg wordt overgedragen, worden ook de standaardinstellingen voor de leveringsdatum in aanmerking genomen, maar indien geen standaardinstellingen voor de leveringsdatums zijn geconfigureerd, wordt de leveringsdatum ingesteld op vandaag.

Uitbreiding van de UNSPSC-overdracht in het inkomende OCI-scenario

Wij hebben de mogelijkheden van de UNSPSC overdracht voor de OCI inbound (Onventis wordt via OCI aangeroepen) uitgebreid met het veld EXT_Category_ID. Hier wordt ofwel de op het artikel opgeslagen UNSPSC overgedragen, ofwel, indien er geen is opgeslagen, de fallback van de catalogusomslag.