1. Onventis 2023.2

Onventis 2023.2

De nieuwe Onventis 2023.2 release bevat diverse verbeteringen en bugfixes. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Release: maandag 27 februari 2023

Release: dinsdag 14 maart 2023

Supplier Management

Met deze release is het mogelijk om per leveranciersrecord documenten uit te wisselen van Onventis naar een SAP organisatie via interface /ONV/Dok_Import. Gebeurtenissen die deze interface triggeren zijn: 5006 (Supplier_WorkItemCompleted) en 5002 (Supplier_AcceptSupplierUpdate).

Geïmplementeerde mogelijkheden:

• Documenten die eigendom zijn van de koper zelf en die zijn opgeslagen in een leveranciersrecord, worden uitgewisseld met SAP.
  • In eerste instantie wordt een document aangemaakt in SAP. De unieke identificatie is de DocKey informatie.
  • Het aanmaken, bewerken en verwijderen van actieve documenten wordt uitgewisseld met SAP.
  • Als een document met SAP werd uitgewisseld in de status actief, en wordt bijgewerkt naar de status inactief, wordt het document in SAP verwijderd.

Om een consistente uitwisseling van stamgegevens tussen Koper & Leverancier te garanderen, is de validatie van het Tax ID-veld in het Supplier Portal stamgegevensbeheer aangepast en verhoogd van 20 naar maximaal 35 tekens.

Bron-naar-contract

Creatie van het aanbod
Een bug verholpen waarbij de knoppen “Deelname bevestigen” en “Deelname afwijzen” zelfs na het verstrijken van de biedtermijn zichtbaar waren. Nu zijn de knoppen niet meer zichtbaar.
Goedkeuringsworkflow voor toewijzing
Bug opgelost waarbij alle leden van een gebruikersgroep een vermelding in de deellijst zagen bij het verlenen van goedkeuringen, hoewel alleen een specifieke gebruiker was geselecteerd voor het verlenen van goedkeuring.
Bug opgelost waardoor goedkeurders van een gebruikersgroep konden worden gewijzigd binnen een lopende toewijzingsgoedkeuringsworkflow.
Contractimport
Fout verholpen waardoor eerdere datumwaarden werden overgenomen bij het importeren van contracten als hetzelfde veld in het volgende record geen eigen datum had.
Berekening van de som
In kaderovereenkomsten verwijzen de twee waarden “Retrieved total sum” en “Total” in het Lijnpostoverzicht voortaan niet meer alleen naar de getoonde posten in de kaderovereenkomst, maar naar alle opgenomen posten, ongeacht of ze worden getoond of niet.
Excel export
Vanaf nu houdt de raamovereenkomst excel-export in de kolom “UsedPriceVolume” ook rekening met de prijseenheid.

Procure-to-pay

De nieuwe winkelwagen

We werken momenteel aan een nieuwe gebruikersinterface voor onze winkelwagen. Sinds de laatste release kunt u de BETA-versie van de nieuwe winkelwagen testen en feedback geven. Hier leest u over de laatste updates van de nieuwe winkelwagen (BETA).

Met een nieuwe look & feel biedt de nieuwe winkelwagen een meer intuïtieve bruikbaarheid met nog veel meer interessante functies en verbeteringen die nog moeten komen. Momenteel is de nieuwe winkelwagen in BETA status, vandaar dat sommige functies die u zou kunnen gebruiken nog niet geïmplementeerd zijn. Daarom wordt u standaard naar de oude winkelwagen geleid, die nog steeds alle functionaliteiten biedt die u gewend bent.

Houd er rekening mee dat de nieuwe en de oude winkelwagen dezelfde basis hebben, elke verandering die u aanbrengt in de nieuwe winkelwagen zal gevolgen hebben voor de oude winkelwagen en vice versa.

Winkelwagen – Kolommen

We hebben een extra kolom toegevoegd aan de winkelwagen, die u inzicht geeft in de datum waarop de winkelwagenpositie aan de winkelwagen is toegevoegd.

Wanneer u deze kolom in de kolomconfigurator activeert, ziet u het tijdstip waarop de positie werd toegevoegd. Hiermee kunt u nu ook de posities sorteren volgens uw voorkeuren, zodat de nieuwste posities ook bovenaan de winkelwagen staan.

Winkelwagen – Sorteren

We hebben nu ook een sorteeroptie toegevoegd aan de detailweergave van de winkelwagenposities. U kunt gemakkelijk de kolommen “Leverancier”, “Leveringsadres”, “Leveringsdatum”, “Hoeveelheid” en “Prijs” en de nieuw toegevoegde “Aanmaakdatum” oplopend of aflopend sorteren door in de respectieve kolomkop te klikken. Eén klik sorteert de geselecteerde kolom oplopend, twee klikken sorteert de geselecteerde kolom aflopend en drie klikken verwijdert de sortering.

Standaard worden de posities in de winkelwagen chronologisch gesorteerd.

Winkelwagen – Detailweergave

We hebben de detailweergave van de winkelwagenposities verder verbeterd, zodat de geselecteerde posities worden gemarkeerd met een lichtgrijze achtergrond. Dit maakt het duidelijker, welke positie wordt geselecteerd en weergegeven.

Hoe geef je feedback?

Feedback is de sleutel tot verbetering.

Heeft u feedback voor de nieuwe winkelwagen die u met ons wilt delen? Wij waarderen uw feedback op de beta-versie van de nieuwe winkelwagen. U kunt uw mening over de nieuwe winkelwagen (BETA) delen door te klikken op de knop “Feedback” aan de rechterkant van de winkelwagen. Als u dat doet, wordt er een modal geopend waarin u ons kunt vertellen wat u wel of niet bevalt aan de nieuwe winkelwagen, de redenen voor uw beslissingen en andere waardevolle informatie.

Daarnaast kunt u hier uw gedachten delen door het onderstaande formulier in te vullen.

Alle gegevens worden anoniem verzameld, tenzij u bij vraag 3 van het feedbackformulier uw e-mailadres opgeeft.

We kijken uit naar uw feedback!

Houd er rekening mee dat dit de betaversie van de nieuwe winkelwagen is en niet de definitieve versie. Er kunnen wijzigingen in het huidige ontwerp worden aangebracht.

Handmatig afsluiten van orders

Wij hebben een nieuw toegangsrecht ingevoerd om handmatig sluiten van orders met de status “wordt ingevoerd” mogelijk te maken. Dit toegangsrecht heet “handmatig ingevoerde sluitingsorders”.

Daarbij bieden wij nu drie toegangsrechten om granulair te regelen welke orders door gebruikers handmatig kunnen worden gesloten:

1. Een algemeen toegangsrecht waarmee gebruikers elke bestelling kunnen sluiten, ongeacht de status van de bestelling. Dit toegangsrecht heet: Handmatig een bestelling afronden
  2. Een toegangsrecht, waarmee gebruikers een bestelling alleen kunnen sluiten, als bovendien de instelling “Inkooporder handmatig voltooien en archiveren” in de orderverwerkingsworkflow actief is. Dit toegangsrecht heet: Handmatig een bestelling afronden in afhankelijkheid van de orderverwerkingsworkflow
  3. Nieuw: een toegangsrecht waarmee gebruikers alleen orders kunnen sluiten die de status “Ingevoerd” hebben: Dit toegangsrecht heet: Een order in de status “Wordt ingevoerd” handmatig afsluiten

Dearchivatie van bestellingen

We hebben het systeemgedrag verbeterd, zodat orders die handmatig werden gesloten en weer in de oorspronkelijke status worden teruggezet. Als bijvoorbeeld een order wordt gesloten die de status “wordt ingevoerd” had en deze order wordt opgeheven, wordt deze order nu teruggezet in de status “wordt ingevoerd”.

Markeer geërfde posten

We hebben de organisatorische instelling “Markeer geërfde posten” verwijderd en standaard geactiveerd. Daarom zal de vlag “Geërfde voorwaarde” in het geval dat een positie reeds geërfde waarden bevat, worden getoond als een standaard systeemgedrag.

Nummer douanetarieven

We hebben het systeemgedrag verbeterd, zodat wanneer de organisatorische instellingen “Maak het veld “Douanetariefnummer” uit de lijst selecteerbaar” en “Toon het blok met douanegegevens” actief zijn en het land van het afleveradres en het adres van de leverancier verschillen, het veld “Douanetariefnummer” automatisch wordt gemarkeerd als verplichte informatie in de winkelwagen. Hier hebben we het gedrag in de winkelwagen afgestemd op het reeds aanwezige gedrag in de bestelpositie.

Bestelpositie bevestiging

We hebben een bug verholpen die ervoor zorgde dat de artikelafbeelding van een cataloguspositie als bijlage werd getoond in de lijst met bestelposities zodra een andere bijlage werd toegevoegd. De bug is verholpen, zodat in de bestelpositie bestanden worden getoond zoals gebruikelijk – bestanden die handmatig aan de positie waren gekoppeld.

Pagina erven

We hebben een bug verholpen waardoor het niet mogelijk was de objecten Taak (betalend), Taak (niet-betalend), Taak en Klant te overerven naar een andere positie in de winkelwagen en in de bestelling.

Valuta selectie

We hebben de valuta dropdowns aangepast, zodat de valuta die je kunt selecteren alfabetisch gesorteerd zijn.

UNSPSC voor OCI Inkomend

Als u Onventis gebruikt via OCI Inbound, kunt u nu ook de UNSPSC-classificatie bij elke positie overbrengen naar uw ERP-systeem. De mogelijkheden hier zijn dezelfde als bij eCalss. Voor wijzigingen in de instelling kunt u contact opnemen met uw Onventis-contactpersoon

Verbetering van de bepaling van de leverancier voor OCI’s met meerdere leveranciers

Om het koppelen van externe catalogusplatforms via OCI te vergemakkelijken, kan het gegevensveld Extern leveranciersnummer nu ook worden gebruikt voor mapping

OpenTrans

We hebben de mogelijkheden van de openTrans Orderimport uitgebreid om te kunnen bepalen of bijlagen als interne of externe bijlagen moeten worden geïmporteerd op kop- en positieniveau.

Goedkeuring van de vraagpositie

In bepaalde gevallen werd de goedkeuringsknop getoond in de goedkeuringslijst, hoewel de goedkeuring al was verricht voor de desbetreffende vraagpositie. Die bug is verholpen, zodat het pictogram niet meer wordt getoond als de vraagpositie al is vrijgegeven.

Interface goedkeuringsstap

We hebben de manier verbeterd om de gebruiker te informeren over het verzenden van een PO naar het aangesloten ERP-systeem, dus afhankelijk van het geval informeren we de gebruikers voortaan met een van de volgende twee berichten wanneer de PO naar ERP-goedkeuring wordt verzonden (afhankelijk van de configuratie):

1. “De order is ter goedkeuring naar het externe ERP-systeem gestuurd.”

2. “De order is naar het externe ERP-systeem gestuurd en automatisch afgesloten.”