1. Onventis 2022.1

Onventis 2022.1

De Onventis 2022.1 release bevat diverse verbeteringen en bugfixes op het gebied van Procure-to-Pay en Platform. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Release datum: dinsdag, 1 februari 2022

Met de eerste Onventis release in 2022, veranderen we ons versiebeheersysteem:
Releases krijgen nu de naam van het huidige jaar en een volgnummer, bijv. g. 2022.1, 2022.2, enzovoort.

Supplier Management

Alle bedrijfsgegevens, die zijn bijgewerkt tijdens de Onventis Supplier Portal registratie, inclusief gegevensvelden zoals bedrijfsnaam, hoofdadresgegevens, BTW-ID, BTW-ID status en D-U-N-S nummer, worden overgedragen aan de uitnodigende klant direct na het voltooien van de registratie en daarmee het aanmaken van de Supplier Portal organisatie. Zo wordt de laatste en meest geldige versie van de bedrijfsgegevens aan de klant verstrekt, zonder dat de gegevens na de leveranciersportaalregistratie opnieuw moeten worden bijgewerkt.

update

Bij de eerste aanmaak van een leveranciersrecord via een van onze overeenkomstige invoerkanalen, worden alle relevante gegevens opgeslagen in de instantie die wordt gebruikt voor de organisatorische gegevens van de leverancier. Dit omvat nu ook de bedrijfsgegevens: bestuur, bestuurstitel, registratienummer, griffie, fiscaal nummer en BTW-nummer. Deze gegevens zijn daarom nu ook beschikbaar in het registratieformulier van het leveranciersportaal bij het verzenden van de toegangsgegevens van de leverancier of bij het uitnodigen van nieuwe leveranciers voor een leverancierskwalificatieproces.

update

Voor elke leverancier kan de Republiek Kosovo nu worden gespecificeerd als locatie in de landenselectie. Portaalleveranciers kunnen nu ook dit land als locatie in de adresgegevens selecteren.

update

Om een hoog niveau van bescherming tegen brute kracht aanvallen te blijven bieden, werd de gebruikte technologie, Google reCaptcha, geüpdatet naar de laatste versie 3 op het Onventis Supplier Portal. Deze versie bevat een betere gebruikerservaring voor alle gebruikers van het leveranciersportaal.

update

Procure-to-pay

Bug verholpen die ervoor zorgde dat kostensoorten in bepaalde gevallen in de winkelwagen werden voorgeselecteerd, hoewel ze in het beheer van de stamgegevens waren verwijderd.

bug

Fout verholpen waardoor de status van verkooporderposities werd gewijzigd in “Bevestigd (Definitieve levering voltooid)” indien een gedeeltelijke goederenontvangst uit SAP werd geïmporteerd. Deze bug trad op als de orderprocesinstelling “Voor goederenontvangst boeken, vorige processtappen automatisch sluiten” was geactiveerd.
Nu wordt alleen de status van de posities die in de deelgoederenontvangst zijn opgenomen, gewijzigd in “Bevestigd (Definitieve levering voltooid),”. Daarentegen blijven posities die niet in de deelgoederenontvangst zijn opgenomen in de status “Bevestigd (Definitieve bevestiging ontvangen)”.

bug

Bug verholpen die ervoor zorgde dat de kostentoerekening in bepaalde gevallen niet correct werd uitgevoerd.

bug

Bug verholpen waardoor in bepaalde gevallen orderwijzigingen met een regelitemhoeveelheid van 0 konden worden verzonden.

bug

Fout verholpen bij het selecteren van het criterium “Dienstorder” voor het automatisch boeken van goederenontvangsten. Een order van het type “Service” kan nu niet meer worden gebruikt om goederenontvangsten automatisch te boeken.

bug

Bug verholpen die verkeerde nummering van gekopieerde orders veroorzaakte als een op organisatie-eenheden gebaseerd nummerbereik was geconfigureerd.

bug

Bij het overdragen van inkooporderartikelen met verwijzing naar een vereiste-artikel dat leveringsschema’s bevat, wordt deze vereiste-verwijzing naar SAP overgedragen in alle leveringsschema’s van het inkooporderartikel.

update

Het verwijderen van de verantwoordelijke inkoopgroep in de respectieve inkooporganisatieweergave aan de SAP-zijde is mogelijk tijdens de leveranciersupdate vanuit Onventis.

update

Een bug verholpen waardoor gebruikers de lijst met artikelfavorieten konden bewerken, hoewel ze daar geen recht op hadden. Alleen gebruikers die de benodigde bewerkingsrechten hebben voor de artikel favorietenlijst kunnen nu de artikel favorietenlijst bewerken.

bug

Fout verholpen waardoor gebruikers kaderorders konden aanmaken zonder over de nodige licentie te beschikken. Dergelijke kaderbesluiten waren toen niet bruikbaar.
De mogelijkheid om kaderorders aan te maken wordt nu alleen geboden aan gebruikers met de juiste licenties en toegangsrechten.

bug

Fout verbeterd bij het bevestigen van een leveringsschema dat een “geldig tot” datum bevatte die reeds verstreken was.

bug

De berichten van het SAP antwoord tijdens het aanmaken van BANF vanuit Onventis worden nu gelogd in alle requirement items voor een requirement nummer en weergegeven in de change history.

update

Platform & Core

Een nieuwe BcJob-adapter is nu beschikbaar voor het importeren van werkeenheden via Excel en CSV.

check_circle_outline

Fout verbeterd, waardoor bepaalde UTF-8 karakters (bijv. Umlaut-tekens zoals ö, ä, ü) niet correct werden geïmporteerd in verschillende BcJob adapters.

bug