1. Onventis Invoice Processing 2021.1

Onventis Invoice Processing 2021.1

Release datum: maandag, 28 december, 2020

Hint/informatie-icoon

Een mooie gebruiksfeature in de V2020.1 release is de toevoegen van informatie-iconen bij een veld naar wens. Per heden is het mogelijk om een informatie-icoon te laten plaatsen bij een veld welke een tekst laat zien als uitleg voor dat veld op het moment dat je er met je muis overheen gaat. In het plaatje hieronder hebben we als voorbeeld binnen een transactieformulier bij een aantal velden een icoon geplaatst met een willekeurige tekst. De informatie-iconen kunnen op de volgende plekken getoond worden:

• Bij elk veld binnen in een transactie, zowel in de werklijst als het archief.
  • Bij elk veld in het filterscherm, zowel in de werklijst als het archief.
  • Bij elk veld in de basis- of financiële stamgegevens.

Nieuwe sneltoetsen

Een andere zeer bruikbare verbetering is de toevoeging van nieuwe sneltoetsen én de mogelijkheid om zelf nieuwe sneltoetsen te bepalen voor een actie om nóg minder de muis te hoeven te gebruiken. In het volgende plaatje is te zien dat we een vraagteken icoon hebben toegevoegd waarmee je de beschikbare sneltoetsen kunt weergeven:

Indien je bijvoorbeeld in de bewerkmodus van een transactie zit en je het vraagteken aanklikt, of het vraagteken van je toetsenbord inklikt (veelal Shift+vraagtekenknop), krijg je de volgende direct beschikbare sneltoets-combinaties te zien:

Zoals aangegeven kun je een knop welke nog geen standaard sneltoets heeft een eigen combinatie meegeven, bijvoorbeeld de knop om een Excel te importeren of de knop om rolspelers opnieuw te bepalen. Indien je hier gebruik van wilt maken, neem dan ook hiervoor even contact op met de Servicedesk.

Organisatieschema: nieuwe weergave

In deze release is een toevoeging aan het organisatieschema gerealiseerd. Je kunt nu het schema zien vanuit een sub-kostenplaats. Dit kan zeer handig zijn op het moment dat je gebruik maakt van een uitgebreide structuur waarbij er heel veel (sub-)kostenplaatsen in gebruik zijn. In het plaatje hieronder zie je de nieuwe knop Show from cost center:

Indien je hierop klikt krijg je een pop-up te zien waarin je kunt selecteren op welke kostenplaats je wilt inzoomen.

Bankrekeningen ‘signen’ vanuit Organisaties

Eerder was het al mogelijk om bankrekeningen te ‘signen’/valideren vanuit de Betaalcontrole. Per heden is dit ook vanuit het Organisaties menu mogelijk. Indien je de betreffende organisatie opzoekt en naar het bankrekeningen tab navigeert zie je bij niet-getekende bankrekeningen het volgende:

Daarnaast hebben we een aantal nieuwe scripts ontworpen die ervoor zorgen dat de personen welke onderdeel zijn van de rol ‘Bank account manager’ een mail krijgen wanneer er:

• Niet-getekende bankrekeningnummers zijn
  • Niet-gevalideerde bankrekeningnummer zijn

Er is voor elke situatie dus een apart script, waarin je in een overzicht te zien krijgt op welke bankrekeningnummers/organisaties je dus nog actie dient te ondernemen.
Indien er meer dan 250 bankrekeningen zijn die niet getekend of gevalideerd zijn, wordt de e-mail hier op gelimiteerd. Wel zie je in de e-mail om hoeveel het bankrekeningen het in totaal gaat.

Systeemlog in HTML

In de Silverlight versie was er een systeemlog voor de applicatiebeheerder beschikbaar in het menu. Hierin kon je terugvinden of, naar wie en wanneer bijvoorbeeld een e-mail is verstuurd. Een verbeterde en meer overzichtelijke versie van deze systeemlog is nu in de HTML-versie beschikbaar gemaakt. Hieronder zie je een plaatje met een voorbeeld van hoe de nieuwe log structuur eruit ziet:

Op dit moment worden hier alle verstuurde e-mail activiteiten in gelogd. Of dit nou het sturen is van een e-mail over een transactie of het e-mailen vanuit het rapport-genereer proces, het staat hier nu allemaal in en is voor de applicatiebeheerdersrol standaard te benaderen.