1. Onventis Invoice Processing 2020.4

Onventis Invoice Processing 2020.4

Release datum: maandag, 10 augustus 2020

Organisatieschema

Per heden is het organisatieschema beschikbaar in de HTML-versie. Waar dit voorheen in een boom structuur zichtbaar was in Silverlight is het schema in een nieuw jasje gestoken; een zogeheten drop down. Hiermee is er meer overzicht en kun je op eenvoudige wijze dieper in- of juist uitzoomen op de kostenplaatsen, mandaten en gebruikers.

Het nieuwe organisatieschema is te bereiken via het menu-item Maintenance – Approval matrix – Organization chart en vervolgens de te selecteren administratie waar het om gaat. Eenmaal geopend vind je het volgende scherm:

Hier zie je aan de rechterkant groen omlijnd alle kostenplaatsen welke (nog) niet direct gekoppeld zijn aan een mandaat. Deze kostenplaatsen worden gefilterd op basis van de links bovenin geselecteerde administraties. Zorg dus dat deze allemaal geselecteerd zijn indien je alle niet-gekoppelde kostenplaatsen wilt zien. Tevens kun je aan de rechterkant de status van de kostenplaats dien, bijvoorbeeld of het een dummy of geblokkeerde kostenplaats betreft. Daarnaast kun je ook zien of de geselecteerde kostenplaats gekoppelde kind-kostenplaatsen onder zich heeft:

Links van de niet-gekoppelde kostenplaatsen vind je het organisatieschema zelf, met hierin:

• De kostenplaatsen
  • De mandaten
  • De gebruikers

De niet-gekoppelde kostenplaatsen aan de rechterkant kunnen gekoppeld worden middels een drag & drop methode. Door een kostenplaats te slepen naar het schema en deze aldaar te ‘laten vallen’ kun je deze als (kind-)kostenplaats koppelen en verschijnt daarmee onder de gebruikers. Om een kostenplaats juist te ontkoppelen, selecteer je deze binnen het schema en klik je bovenaan op ‘unlink tree’. Hiermee ontkoppel je een kind-kostenplaats van de moeder-kostenplaats.

Wanneer je een kostenplaats selecteert welke kind-kostenplaatsen heeft verschijnt tevens de knop ‘Unlink all’. Hiermee ontkoppel je niet alleen de geselecteerde kostenplaats, maar ook diens kind-kostenplaatsen. Dit wordt tevens bevestigd met een melding nadat je op de Unlink all knop drukt.

Wanneer je aan de linkerkant in plaats van een kostenplaats een goedkeuringsmandaat aanklikt wordt aan de rechterkant alle relevante mandaat(rege) info getoond:

Per administratie documenten downloaden

In deze release hebben we technische voorbereidingen getroffen om het structureel kunnen exporteren van transactiedocumenten op te zetten. De behoefte bestaat om alle transactiedocumenten gekoppeld aan een bepaalde administratie op enig moment centraal in een bepaalde structuur te kunnen downloaden. Het technische gedeelte is in deze release gereed gemaakt. Echter is de manier van exporteren (documentnamen, gekoppelde transacties, verschillende transactietypes) voor elke klant weer anders. De configuratie voor de export is dus iets wat voor elke klant apart opgezet dient te worden wanneer de wens bestaat om van deze functionaliteit gebruik te maken.

Zou je gebruik willen maken van deze functionaliteit en middels één druk op de knop een volledige download kunnen genereren van alle of bepaalde documenten per administratie? Neem dan contact door een e-mail te sturen naar support@workflowwise.com of maak een ticket via het serviceportal https://support.workflowwise.com/. We nemen dan contact op om de wensen te bespreken, een inschatting te maken en zodoende een consultant te plannen voor het configureren op maat.

WorkFlowWise in het Duits

Zoals eerder gecommuniceerd heeft er onlangs een acquisitie plaatsgevonden en is WorkFlowWise overgenomen door Onventis. Hier nogmaals het persbericht: https://www.workflowwise.nl/blog/overname-workflowwise-door-main-capital-en-onventis. Tevens vind je hier een FAQ waarin de meest gestelde vragen voortvloeiend uit de overname worden beantwoord.

Zoals je ook in de FAQ kunt lezen is er een grote toegevoegde waarden van het WorkFlowWise product in de Onventis productsuite. Dit betekent natuurlijk dat WorkFlowWise beschikbaar wordt gemaakt voor onze Duitse collega’s en klanten. Om deze reden hebben we WorkFlowWise volledig in het Duits beschikbaar gemaakt en is dit de derde officiële taal waarin WorkFlowWise te gebruiken is.

Datum- en bedrag velden in alle talen

Een nieuwe feature in deze release is het kunnen instellen van datum- en bedrag velden op basis van welke regionale instellingen dan ook. Er is hiervoor een nieuwe systeem-instelling beschikbaar gekomen: ‘Locale’.

Middels het aanpassen van de waarde in het veld value, kun je op basis van een zogeheten ISO 639-1 landcode middels 2 letters de gewenste taal aangeven van datum- en bedrag velden. In het voorbeeld hierboven is ‘de’ ingevoerd als code, welke voor Duits staat. Hierdoor wordt zoals je hieronder kunt zien de Date-picker in het Duits weergegeven:

Een volledige en up-to-date lijst van alle landcodes is eenvoudig op het internet te vinden.